VELIKI PREOKRET: Zvezdu pojačava napadač koji je positgao preko 100 golova

Još jedno ime sa Apenina.

Nakon današnjeg pisanja grčkih novinara da Panatinaikos traži čak 1.000.000 evra kao obeštećenje za Federika Makedu, Crvena zvezda se okrenula alternativnim rešenjima.

Dejan Stanković očito u napadu svog tima želi Italijanskog golgetera, prvo je ponuđen Matija Destro, a sad je crveno-belim skrenuta pažnja na iskusnog Masima Kodu (31).

Naime, kako saznaje "beogradskiportal", strelac 7 golova u prošloj sezoni za Benevento je slobodan igrač, a menadžeri sa "čizme" skrenuli su pažnju strategu šampiona Srbije na ovog napadača, koji bi svojim iskustvom mogao da pomogne u rešavanju gorućeg pitanja u samoj završnici sa kojom crveno-beli prilično kubure.

Koda je svoje prve fudbalske korake načinio u malenom Kavezeu, a zatim je igrao u mladom timu Bolonje, prve zapaženije nastupe imao je u Kremonezeu. Nastupao je za Parmu, slovenačku Goricu, a potpunu afirmaciju doživeo je u Salernitani nakon koje prelazi u Benevento. U dresu popularnih "veštica" je blistao. Na 95 utakmica postigao je 34 gola i zabeležio 9 asitencija.

Pošto se radi o golgeteru u ranim tridesetim godinama, uprava kluba sa Marakane razmišlja o jednogodišnjem ugovoru uz eventualni produžetak saradnje na još jednu.

Zaista je retka prilika da se domaćim klubovima ponudi napadač koji je igrao u jednoj od najjačih liga na svetu (doduše, više je proveo u Seriji B), ali to ne umanjuje njegov učinak na terenu. U karijeri je odigrao 402 utakmice, postigao 128 golova uz 30 asitencija, što je priznaćete, veoma dobar učinak.

Srbijadanas