VELIKI PREOKRET OKO DOVOĐENJA NAPADAČA: Crvena Zvezda ne želi da joj se ponovi LUKA JOVIĆ!

Crveno-beli, za sada, neće dovoditi napadača, jer ne žele da gomilaju igrački kadar, pošto nisu dobili ponude kakve su očekivali

Nije tajna da Crvena zvezda želi da osveži napad za novu sezonu, ali kako trenutno stoje stvari, moguće je da do toga uopšte i ne dođe. Razlog je manje interesovanje i nedostatak adekvatnih ponuda za napadače koji su trenutno u Zvezdi.

Na Marakani su očekivali da jedan od trojice napadača bude prodat, a da umesto njega bude doveden novi špic. Međutim, kako bar za sada nema pravih ponuda, Zvezda ne namerava da svoje napadače prodaje ispod cene i nije isključeno da u novu sezonu uđe sa istim napadačkim triom - Pavkov, Boaći i Joveljić.

Za Pavkova i Boaćija je Zvezda odredila cenu od 4,5 do 5 miliona evra, dok se za Joveljića traži čak 10 miliona evra.

Jedino interesovanje do sada bilo je samo za Joveljića, ali je ponuda bila daleko manja od one koju Zvezda očekuje, pa je za sada odluka da se u novu sezonu krene sa istim napadačkim triom. Izuzetak bi mogla da bude iznenadna ponuda koja se ne odbija, ali i prilika da se dovede neki veoma kvalitetan napadač po povoljnim uslovima. U svakom drugom slučaju, Zvezda ne želi da gomila igrački kadar.

Milan Pavkov i Ričmond Boaći

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ričmond Boaći i Milan Pavkov; Foto: MN Press

Boaći je imao lošu sezonu, koju su pratile povrede, pa za njega nema mnogo interesovanja, a i ako bi došla ponuda, bila bi ispod cene. Pavkov je interesantan nekolicini klubova, ali je Vladan Milojević zahtevao da on bude jedan od tri od igrača koji se ne prodaju, osim ako ne dođe ponuda koja se ne odbija.

Joveljić je najviše interestantan stranim klubovima zbog velikog talenta, mladosti, ali i pokazanog u prošloj sezoni, gde je postigao dvocifren broj golova, iako je imao limitiranu minutažu.

DEJAN JOVELJIC

Dejan Joveljić je u Zvezdi prošle sezone dao 11 golova i imao dve asistencije; Foto: MN Press

Zvezda je procenila da je Dejan Joveljić njena "zlatna koka" od koje može da zaradi desetine miliona evra, a poučeni iskustvom posle transfera Luke Jovića u Real za 60 miliona evra (podsećanja radi sa Marakane je otišao za 1.75 miliona evra), u Zvezdi ne žele da im se ponovi slična situacija i ne želi da prodaje Joveljića ispod cene.

Doduše, Zvezdi su u momentu kada je prodala Jovića ruke bile vezane i morala je da ga proda, da bi klub preživeo, što je u intervjuu za Telegraf objasnio i generalni direktor Zvezde  jer je na Marakani mač UEFA bio nad Zvezdinim vratom. Crveno-belima je pretilo oduzimanje bodova i izbacivanje u niži rang, pa su pare za transfer Jovića došle kao spas.

FK Crvena zvezda - FK Borac Čačak, igrači, slavlje, Luka Jović

Luka Jović tokom boravka u Zvezdi; Foto: Tanjug/Tanja Valič

Zvezda tada nije bila u mogućnosti da sačeka da Luka Jović dostigne punu cenu i da pravu afirmaciju doživi na Marakani. Deo krivice za to snosi i tadašnji trener Miodrag Božović, koji je umesto Jovića forsirao druge igrače, pre svega Predraga Sikimića, a Jovića je omalovažavao, o čemu je pričao i otac novopečenog fudbalera Real Madrida.

Zvezda će od transfera Jovića u Real dobiti 1.5 miliona evra na osnovu 2.5 odsto za školovanje igrača u periodu od 15 do 18 godina, što će biti značajna finansijska injekcija za klub.

Kako trenutno stoje stvari, Zvezda će pripreme početi sa napadačkom trojkom - Pavkov, Boaći, Joveljić. Do kraja nedelje bi trebalo da bude završen transfer golmana Nikole Vasiljevića.

Nije isključeno da se nešto promeni tokom priprema i u daljem toku prelaznog roka, jer je prelazni rok "živa stvar" i situacija se menja iz minuta u minut.

Crveno-beli u svakom slučaju imaju spemnu zamenu. Neki od glavnih kandidata su Tomane i Mehdi Taremi.