VELIKI PREOKRET! OFK Beograd postaje filijala Crvene zvezde!?

Nekadašnji golman definitivno preuzima predsedničku funkciju

Pred OFK Beogradom je u sredu popodne jedna od najvažnijih Skupština kluba u novije vreme na kojoj treba da se izabere novo rukovodstvo.

Dosadašnja uprava nalazi se u ostavci, a dva dana uoči sednice koja će zbog pandemije biti održana u skraćenoj formi sa svega šest delegata koji će imati punomoćje ostalih, ostao je samo jedan kandidat za predsednika.

Saša Stevanović, nekadašnji prvotimac plavo-belih i internacionalac u Mađarskoj, koji je želja navijača i bivših igrača ovog kluba, za sada je jedini zvanični kandidat za predsednika OFK Beograda, nakon što se generalni direktor "Laste" Vladan Sekulić povukao iz trke.

- Gospodin Saša Stevanović i ja smo pre nekoliko dana u jednoj izuzetno korektnoj i naravno prijateljskoj atmosferi razgovarali i razmenili mišljenje o daljim koracima kada je sudbina kluba u pitanju. 

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Apsolutno sam na stanovištu da klub kao što je OFK Beograd zaslužuje podršku države, ne samo zbog velikog broja reprezentativaca koje je dao već zato što je bio i ostao sinonim fudbalske lepote, odanosti i mesta gde su deca sa ponosom dolazila i učila svoje prve fudbalske korake.

- Želim gospodinu Saši Stevanoviću da poželim puno sreće u daljem radu, da se kao nekadašnji vrhunski golman odbrani od svih negativnih pojava i da pokuša da vrati klub tamo gde mu je uvek bilo i mesto. Za to treba vreme i strpljenja - izjavio je Sekulić.

Zanimljivo da je Sekulić bio kandidat struje odlazeće uprave koja je burno negodovala na najavu generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića da će "OFK Beograd možda postati filijala crveno-belih u skorije vreme".

Na istup predsednika Skupštine "Romantičara" Ljubiše Đurovića koji je to oštro odbacio, žustro je reagovao i sam budući predsednik Saša Stevanović, koji je poručio da je situacija u klubu takva da "OFK Beograd ne sme olako da odbaci predloge za pomoć drugih institucija i klubova" uz napomenu da je to slučaj dokle god njegova tradicija i renome nisu ugroženi time.

Da li će Terzićev predlog biti prihvaćen od strane novog rukovodstva na Karaburmi, pokazaće vreme.

Telegraf.rs