VELIKI PREOKRET: Jokić će igrati za reprezentaciju Srbije (FOTO)

Hoće li Nikola Jokić obući dres Srbije na Svetskom prvenstvu ove godine? Njegov agent se nada da će se to desiti...

Posle deceniju i po - Srbija ponovo ima "Ol star" košarkaša.

To je Nikola Jokić, koji je dobio poziv na meč "superstarova" NBA lige posle učešća Vlade Divca i Peđe Stojakovića koji su na njemu učestvovali početkom milenijuma, tako da će se za dve nedelje u Šarlotu "odmeriti" sa najvećim košarkaškim zvezdama.

Sam Jokić je kazao da je tu vest primio bez veće euforije, dok su oko njega vrištali i plakali, a njegov agent Miško Ražnatović je za TV "Prva" kazao da je to bio čudan osećaj.

"Očekivali smo, ali kad se vest pojavila zavladala je velika sreća i zadovoljstvo. Nakon okončanja karijere Jokić će sigurno poneti titulu najboljeg Srbina koji je igrao ovaj sport", kazao je Ražnatović za "Prvu" televiziju.

Ipak, kada se priča o srpskim igračima, pre svega se vrednuje ono što su uradili sa reprezentacijom Srbije, a manje ono u klupskom dresu.

Jokić je, za sada, sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2016. godine, dok je do medalje mogao i godinu dana kasnije na Evrobasketu, međutim otkazao je učešće kako bi "radio individualno" i spremio se bolje za NBA sezonu.

Srbija je bez njega osvojila evropsko srebro posle poraza od Slovenije, a mnogi su smatrali da bi medalja bila i zlatna da je odlučio da igra.

nikola jokić đorđević

Foto: MN Press

S obzirom na to da mu se "smešio" maksimalni ugovor u Denveru, Jokić nije želeo da rizikuje eventualno povredu na Evrobasketu, a za reprezentaciju nije igrao ni u kvalifikacijama za Mundobasket, što je bilo posle potpisivanja novog ugovora.

Dobar deo navijača u Srbiji mu je na tome zamerio, a sam Jokić je kazao da se teško nosio sa negativnim komentarima na društvenim mrežama.

Prvi čovek srpske košarke Predrag Danilović je u oktobru kazao da "misli da Nikola Jokić ne želi da igra za Srbiju", dok je u današnjem intervjuu za "Prvu" agent Ražnatović ostavio otvorenom mogućnost da njegov klijent bude deo tima za Svetsko prvenstvo u Kini u septembru ove godine, mada to mesto Srbija još nije izborila.

"Ta šansa je više nego realna i mislim da sve te negativne izjave preuranjene jer se nikakva odluka nije donela, niti se puno pričalo o tome... Ali ja se nadam da će Nikola igrati u Kini", poručio je Ražnatović.

Srbija se još uvek nije zvanično kvalifikovala za Mundobasket 2019, ali se nadamo da će to uraditi u narednom "prozoru" kvalifikacija.