VELIKI PREOKRET: Dva predstavnika u EVROLIGI?

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu pojasnio je danas po kom sistemu će se dodeljivati specijalne pozivnice za Evroligu.

Istakao je Španac da pobede nisu najbitniji faktor, već da i navijači imaju bitnu ulogu odlučivanju, a to će nema sumnje biti velika prevaga srpskih klubova koji već godinama prave najbolju atmosferu u Evroligi.

– Mislim da je to fer. Nije stvar samo u pobeđivanju, već u imanju klubova sa dobrom strukturom, dobrim arenama, koje su spremne da prime 10.000 – 12.000 ljudi. Ono što je propušteno u Rusiji u posednjih godina jeste napredak. Ali, u poslednjih nekoliko godina nismo videli ovakav napredak u Rusiji. To je, rekao bih, domaći zadatak, za sve ruske klubove. Jedan od razloga zbog čega smo odabrali upravo Zenit jeste taj što smo znali da su jedan od najboljih timova po posećenosti, dovode navijače. Za nas, to je osnova svega. To je verovatno bitnije od toga hoće li CSKA pobediti ili Fenerbahče izgubiti – objasnio je Bertomeu.

Objasnio je u nastavku kako timovi mogu da konkurišu za pozivnicu. Takođe je istakao da se sitem neće dodatno proširivati.

– Nemamo plan da dodelimo još više pozivnica za naredne godine. Imamo sad ovu novu situaciju sa ASVEL-om i Bajernom. Posle ove dve godine na koliko je potpisan ugovor sa njima, videćemo hoće li dobiti novu pozivnicu. Moramo da sačekamo nekoliko godina – rekao je Bertomeu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Hotsport.rs