VELIKI POTPIS U ZVEZDI! Litvanac pojačao Crveno bele, klub potvrdio

Foto: CrvenaZvezda Twitter

Veliki potpis na Malom Kalemegdanu

Crvena zvezda je nastavila s pojačanjima, a nakon Džoela Bolomboja i Majka Tobija, na Mali Kalemegdan stiže i Rokas Gidraitis, doskorašnji košarkaš Baskonije!

S Malog Kalemegdana su najavili ovog košarkaša pokazujući njegov svojstven broj, koji je nosio tokom čitave karijere, a simbolično uz broj pogođenih koševa, s obzirom na to da se radi o vrhunskom šuteru, na čijem dovođenju je insistirao Duško Ivanović.

Gidraitis je još u petak napustio Baskoniju, dok je sada već odabrao i svoj novi klub, a to je Crvena zvezda, iako je imao ponude Efesa i Olimpije iz Milana, međutim, očigledno je dosta na njegovu odluku imao uticaj i upravo trener s koji mje radio u Vitoriji.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Gidraitis pokriva pozicije dva i tri, a poznat je kao izvrstan šuter. U Baskoniji je imao epitet jednog od glavnih igrača, gde je u Evroligi beležio nešto više od 10 poena u proseku tokom prethodne sezone, a dok u karijeri u ovom takmičenju ima 11.9 poena u proseku.

Takođe, Gidraitis je poznat kao vrstan šuter, što govore i njegovi procenti. Ima čak 55.1 odsto šuta za dva poena, 37.5 odsto za tri i 82.5 odsto slobodnih bacanja tokom četiri sezone u Evroligi.

(Telegraf.rs)

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: