Veliki obrt u zimskom prelaznom roku – Nećete verovati na šta se Stanković odlučio

Pričalo se o Topiću iz Vojvodine, Birmančeviću i Vidosavljeviću iz Čukaričkog, interesantan je bio i Ivanović iz Napretka pre nego što je otišao u Belorusiju, ali promenom šefa stručnog štaba i dolaskom Dejana Stankovića utihnule su priče o pojačnjima srpskog šampiona iz domaće lige.

Još je rano, tek su prošli novogodišnji praznici, međutim ne bi bilo iznenađenje da sportski sektor crveno-belih povuče revolucionarni potez i u ovom prelaznom roku ne dovede nijednog igrača koji bi odmah konkurisao za startnu postavu crveno-belih.

Oko Marakane se sve češće čuju priče da Crvena zvezda, makar do kraja januara, neće dovoditi pojačanja i da je prioritet svih prioriteta rasčišćavanje glomaznog igračkog kadsra.

Uostalom, Dejan Stanković je tako nešto i najavio, pošto je rekao da će na prvi deo priprema voditi sve igrače, te da će skraćivanje spiska uslediti tek uoči puta u Antaliju, gde će crveno-beli odigrati pet prijateljskih mečeva.

Crvena zvezda bi mogla da izađe na tržište, kada su dolasci u pitanju, tek posle eventualne prodaje nekog od fudbalera koji su na platnom spisku. Prioritet je dovođenje zadnjeg veznog i to moćnih fizičkih karakteristika.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Čak su u ozbiljnom fokusu iskusni Afrikanci sa zavidnim stažom u Evropi. Međutim, taj posao je na dugačkom štapu, jer se čeka prekid saradnje sa Špancem Hozeom Kanjasom. Nekadašnji član PAOK-a nije opravdao očekivanja, bez obzira što je imao važnu ulogu u dvomečima protiv Kopenhagena i Jang Bojsa. Takođe u kadar se vraća Branko Jovičić, a tu su i Njegoš Petrović, Miloš Vulić i Dušan Jovančić.

Prelazni rok u Srbiji ove zime traje nešto duže nego u ostatku Evrope, do 7. februara, što će Crvenoj zvezdi ostaviti prostor da reaguje u slučaju da dovoljno rtastereti kadar. Prioritet uprave je da obezbedi prodaju Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova i da na taj način inkasira značajna finansijska sredstva. U tom slučaju tražila bi se konkurencija Tomaneu i mladom Krstoviću u vidu nešto bržeg napadača.

Crvena zvezda prosto mora da rasčisti situaciju i na krilnim pozicijama. Reprezentativac Komorskih Ostrva El Fardu Ben je pred potpisom novog ugovora, siguran je i Mateo Garsija, dok će grešku zvanu Radživ Van La Para na Marakani morati još da trpe, jer je Holanđanin igrao za dva kluba ove sezone.

Tu je još Vukanović, očekuje se da značajnu ulogu tokom proleća ima i najbolji igrač Grafičara Željko Gavrić. Pred odlaskom su Simić i Jevtović, ali i njihovi transferi ne bi automatskli značili da je Crvenoj zvezdi potrebno krilo.

Mozzart