Velike novine na Marakani

Meč sa Čukaričkim je na programu u subotu od 14 časova i 30 minuta na Banovom Brdu

Srđan Babić je na zimskim pripremama sjajno radio, pokazao je visok nivo forme i najozbiljnije se nametnuo novom šefu struke Dejanu Stankoviću.

Zvezdin štoper uverava da će ekipa na proleće, a već od meča sa Čukaričkim, pokazati klasu i nastaviti pobednosnu seriju.

- Očekivanja su najviša, ciljevi su u Crvenoj zvezdi uvek postavljeni na maksimumu - da osvojimo prvenstvo, uzmemo duplu krunu. Daćemo sve od sebe kao i svaki put da ispunimo ciljeve. Mi krećemo od nule, za nas ne postoji 11 bodova prednosti, svaka utakmica mora da se dobije. Nama je najvažniji svaki prvi susret, on je za nas finale i idemo redom. Nama je fokus samo Čukarički – tvrdi Srđan Babić.

Kvalitet igre tokom priprema je rastao iz meča u meč, rezultati su na kraju došli sami po sebi. Babić je istakao da je novi trener uveo mnogo novina na Markani!

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Težimo da nastavimo trend dobrih igara sa priprema i u prvenstvu. Dobra igra je najbolja pozivnica navijačima da dođu na stadion Čukaričkog, da nas podrže, a mi ćemo na terenu sve uraditi da ih obradujemo pobedom. Svaki trener ima svoje zahteve, Dejan Stanković je uneo mnogo noviteta. Mislim da sve to za sada dobro funkcioniše i da će vremenom sve bolje i bolje izgledati.

foto: Starsport©

Nekadašnji omladinski prvak sveta sa Novog Zelanda posebno je naglasio energiju koju je novi trener doneo i vrlo brzo usadio ekipi.

- Od prvog dana je doneo taj pobednički mentalitet kroz neverovatnu energiju koju poseduje. Doneo je neku novu strast za pobedom, zna šta je Crvena zvezda, odrastao je u klubu. Neko ko nije odrastao ovde i ko nije duži period u klubu teško da može da shvati veličinu i odgovornost koju nosi Zvezda. Stanković to zna, fudbal je igra u kojoj strast igra važnu ulogu i to nam svakodnsvno prenosi.

Konkurencija u timu je izuzetna na svakoj poziciji, Babić naglašava da je ona donosi samo korist Crvenoj zvezdi.

- Bukvalno svih 24 fudbalera su u konkurenciji za startnu postavu, na svakom mestu imamo po dvojicu-trojicu sjajnih pojedinaca. Kod nas je konkurencija zdrava, ona iz svakog od nas izvlači najbolje, tera nas da budemo bolji, da se borimo za mesto u ekipi. Mi jesmo svi konkurenti za tim ali smo pre svega porodica, dobri prijatelji. Na treneru Stankoviću je da izabere najbolju postavu za meč, a na nama da u svakom momentu damo 100 odsto za uspeh. I verujem da ćemo ispuniti ciljeve, da će i navijači uživati sa nama i radovati se trofejima – naglašava Babić

Espreso