Velika želja Crveno belih opet slobodan igrač – Uprava reaguje (FOTO)

Ugo Vijeira je slobodan igrač. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde okončao je saradnju sa Jokohamom u kojoj je igrao u protekle dve sezone. Prema procenama specijalizovanog sajta Transfermarkta vrednost 30-godišnjeg Portugalca je 2,75 miliona evra. 

Pre Crvene zvezde igrao je i za Torpedo, Bragu, Žil Visente i Sporting Hihon. Ostaje da se vidi koja će biti naredna destinacija iskusnog ofanzivca. 

Počeo je da trenira u lokalnoj Santa Mariji, odakle odlazi na pozajmicu u Bordo, gde je nastupao u "B" ekipi, zatim prelazi u Eštoril, koji ga je takođe doveo na pozajmicu ali tu nije uspeo da zabeležio nijedan nastup.

Prvu pravu priliku je dobio u klubu Žil Visente, a desilo mu se to 2009. kao 21-godišnjku, gde je za tri godine dao 16 golova u drugoj ligi. Benfika je primetila njegov talenat i otkupila ga, ali zbog jake konkurencije nije uspeo da se izbori za mesto u timu.

Zato je ponovo išao na pozajmice. Prvo je bio u Sporting Hihonu gde je odigrao samo dve prvenstvene utakmice, zatim je pozajmljen "svom" Žil Visenteu u kome je, posle godinu dana čekanja ponovo dao gol. Zapravo, osam ih je nakupio do leta 2013, kada ga je Benfika prodala Bragi. Ni u prvom, ni u drugom timu pomenutog portugalskog kluba nije dobijao šansu, pa su i tamo rešili da ga pošalju, a gde drugo, u Žil Visente.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Konačno 2014. prodat je Torpedu. U moskovskom klubu je na pomenutih 20 nastupa dao pet golova i onda se Torpedo - raspao. Bankrot je učinio svoje, pa su i Vieira i svi ostali igrači ostali bez plata, ali dobili odrešene ruke da izaberu novu sredinu.

Krajem juna 2015. potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom. Pažnju na sebe je skrenuo na 149. večitom derbiju kada je sa dva gola pomogao crveno-belima da savladaju Partizan rezultatom 3:1. U svojoj prvoj sezoni u dresu Zvezde Vijeira je postigao 20 golova na 33 utakmice Superlige i bio drugi strelac lige iza saigrača Kataija koji je postigao jedan gol više. Ipak tokom sezone 2016/17. je potpuno pao u drugi plan kod trenera Miodraga Božovića zbog narušenih međusobnih odnosa, pa je odigrao svega 10 prvenstvenih utakmica, u kojima je strelac bio sedam puta. Na polusezoni 2016/17. napustio je Zvezdu i prešao u japanski Jokohama F. Marinos.