Velika želja Crvene zvezde potpisala za svetskog velikana

Napadač Franko Soldano ima novi klub

Nesuđeni napadač Crvene zvezde Franko Soldano, posle loših šest meseci u Olimpijakosu, pokušaće da se vrati na pravi kolosek na jednogodišnjoj pozajmici u slavnoj Boki Juniors.

Soldano je u dva navrata bio želja crveno-belih. Međutim velika potraživanja i transfer koji bi bio veći od milion evra bili su preveliki za našeg šampiona. Tako je sjajni Argentinac umesto u beogradske crveno-bele prešao je u pirejske.

Posle prvih šest meseci van domovine, Soldano nije ostavio dobar utisak na starom kontinentu, zbog toga Olimpijakos celo leto pokušava da ga pošalje negde na pozajmicu gde bi 24-godišnjak ponovo zaigrao redovno i vratio se u golgetersku formu.

Želja napadača bila je da se vrati u domovinu i ta želja mu je ispunjena.

Tako će narednih godinu dana, kao pozajmljeni igrač grčkog tima, Franko Soldano nositi dres slavne Boke Juniors. Imaće veliku ulogu u timu, jer je doveden da zameni odličnog Darija Benedetija, koji je prešao u Olimpik iz Marseja.

Iako bi neki pomisili da je povratak u Argentinu korak unazad, ako pitate samog napadača reći će vam da je ovo najveći trenutak u njegovoj karijeri. Kako i ne bi, dolazi u jedan od njavećih južnoameričkih klubova koji spada čak u jedan od najboljih i svetskih.

Ovaj transfer se spominjao celog leta. Pored Soldana na meti kluba sa Bombonjere bio je i Andre Pjer Žinjak, ali posle dobijanja spomenika ispred stadiona, taj transfer je propao.

(Telegraf.rs)