VELIKA TRAGEDIJA U GRČKOJ! Navijači Dinamo Zagreba ubili navijača AEK-a

Sve se odigralo u delu Atine koji se zove "Nova Filadelfija", a gde se nalazi i stadion AEK-a

Pravi rat na ulicama Atine viđen je u noći između ponedeljka i utorka, gde su huligani zagrebačkog Dinama, "Bed Blu Bojsi" izazvali haos i nožem usmrtili 22-godišnjeg momka.

Prema informacijama koje su objavili grčki mediji, nesrećni mladić je preminuo usled posledica višestrukih ubodnih rana koje su mu nanesene nožem.

On je odmah posle stravičnog incidenta prevezen u bolnicu, gde su lekari uložili velike napore da ga zadrže u životu, ali nažalost, mogli su da konstatuju samo smrt.

Tokom incidenta, povređeno je još osam osoba, od kojih su u pitanju tri Grka i pet Hrvata, a među povređenima je i maloletni mladić, tačnije 17-godišnjak.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Prema navodima, on je pogođen kamenom tokom tuče, i zadobio je povrede glave. Takođe, kako su javili grčki mediji, uhapšeno je 96 osoba, koje su sprovedene u zgradu "Generalne policijske uprave" u Atini.

Kako je navedeno u policijskom izveštaju, među uhapšenima je 87 hrvatskih državljana, pet Grka i po jedan Austrijanac, Albanac Bosanac i Nemac.

"Bed Blu Bojsi" ušli u Grčku i pored zabrane

Sve se odigralo u delu Atine koji se zove "Nova Filadelfija", a gde se nalazi i stadion AEK-a.

Posle svega, postavlja se pitanje kako su Hrvati, koji su inače u Atinu doputovali automobilima u sopstvenoj režiji, ušli u Grčku i izbegli policiju, s obzirom na to da je meč proglašen utakmicom visokog rizika, i da je UEFA rethodno izrekla zabranu dolska gostujućih navijača.

Takođe, na društvenim mrežama se mogu naći navodi da su sa huliganima Dinama, AEK-ove navijače napale i pristalice Panatinaikosa, koje su inače veliki rivali "žutih", a u prijateljskim odnosima sa "Bed Blu Bojsima".

Navodno, dve grupe su se našle kod stanice "Irini", a potom su zajedno seli u voz i odvezli se do stanice "Pefkakija", odakle su peške krenuli ka stadionu.

Ne zna se da li će utakmica biti odigrana

Utakmica je prvobitno trebalo da bude odigrana u utorak od 20.45 na stadionu AEK-a. Ipak, s obzirom na okolnosti i tragičnu smrt 22-godišnjeg navijača AEK-a, nije poznato da li će organizatori dozvoliti odigravanje utakmice.

Takođe, prema pojedinim informacijama, tokom dana će biti održani hitni sastanci na kojima će prisustvovati i čelnici UEFA, nakon čega će biti odlučeni dalji koraci.

(Telegraf.rs)