VELIKA TAJNA: Evo zašto je Lalatović odbio ponudu BARSELONE

Zajedno sa Goranom Drulićem sadašnji trener Vojvodine trebalo je 1997. godine da pojača slavni katalonski klub

Nenad Lalatović je bio izrazito talentovan fudbaler. U mlađim kategorijama slovio je za veoma perspektivnog fudbalera. To svakako nije promaklo skautima velike Barselone.

Valja napomenuti da u to vreme Crvena zvezda i Barselona imaju izuzetne odnose, da su čelnici kluba iz Katalonije deceniju ranije slali svoje ljude kod Vladimira Cvetkovića i Dragana Džajića da uče kako se stvara moćan klub, kako na finansijskom, tako i u sportskom aspektu.

FOTO: KURIR ŠTAMPANO

Godine 1997. došla je i ponuda Crvenoj zvezdi da dvojicu svojih najnadarenijih igrača koji kucaju na vrata A tima pošalju u La Masiju, da igraju za drugi tim Barselone u Segundi. I ukoliko se pokažu ostanu u Španiji, uz naravno dogovoreno obeštećenje. Izbor Dragana Džajića bili su Nenad Lalatović i Goran Drulić.

Međutim, Nenad Lalatović nije otišao u Kataloniju. Da jeste, ko zna kako bi mu se odvijala fudbalska karijera. Kako i zašto je odbio slavni klub, otkrio je za Kurir:

- Malo ljudi ovo zna. Trebalo je da Drula i ja odemo zajedno u Barselonu B. On je otišao, ja nisam mogao jer mi je majka umrla. Umesto mene otišao je Srđan Pecelj. Odbio sam Barselonu da bih bio uz porodicu!

Kurir sport