VELIKA REKONSTRUKCIJA NA MARAKANI: Ovo su svi potencijalni odlasci (FOTO)

Posle poraza od Partizana, kao da su se na Marakani sklopile kockice. Lepo je rekao Milojević, pravo je vreme.

„Možda zvuči gordo, ali ovo nam je trebalo“, rekao je trener crveno – belih. Pa da počnemo.

Borjanu se nema šta zameriti, generalno nije grešio. Potpisao je novi ugovor i skoro je sigurno da će karijeru završiti u Zvezdi.

Vujadin Savić nije bio loš ove polusezone, čak se može reći da je bolje odigrao nego prošlu, ali fizički, mogao je da bude spremniji. Protiv Partizana nije bio loš, pored samog sebe, morao je da čuva i Milunovića. Babić nije adektvatna zamena, pa ga u ovom kontekstu i pominjemo, dobio je previše šansi, nije se pokazao. Što se njega tiče vreme je za rastanak. Zvezdi treba ozbiljniji zamena za kapitane u slučaju povrede.

Nemanja Milunović, teško je birati reči. Kao da je došao na silu, apsolutno ništa nije pokazao. Na svakoj ozbiljnijoj utakmici ispadao je i te kako remetio odbranu Crvene zvezde, mnogo puta su ga krpili Rodić i Savić. Definitivno nije za Evropu, nije u formi i nije se prilagodio. Uprava treba da razmišlja u pravcu prodaje.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Filip Stojković, popularni Žule. Samo ga uporedite pre dve godine i sada. Setite se kako je pretrčavao protivnike u Ligi Evrope. Ove poluzeno je fizički nespreman. Kratko i jasno. Igrači poput Žuleta nemaju sjajnu tehniku, ali imaju snagu, na leto mora mnogo da radi da bi se vratio u formu. Protiv Partizana je bio katastrofalan, veštački je pokušavao da bude agresivan, ali je sve to izgledalo jako loše. Generalno, tokom cele polusezone nije bio na nivou. Gajić bi komotno mogao da ga zameni.

Milan Rodić, spekulacije su već krenule. Zvezda dovodi na njegovo mesto jednog igrača koji bi mogao da bude konkurentan za tu poziciju. Kao da sportski direktor Zvezde ima plan da nametne jaku konkurenciju. Ne može se reći da je bio nespreman, ali u napadu jako nesiguran. Retko kada je išao napred, pozadi je korektno krpio i sebe i Milunovića.

Jovančić, Jovičić i Čaušić: Ne možemo ih komentarisati u paketu. Požrtvovani, jaki Jovičić i Jovančić mora se reći da su radili posao na sredini terena. Imali su želju, ali nešto nije štimalo, generalno rečeno. Čaušić baš ništa nije pokazao, nije vredno komentarisati pojačanje od milion evra, mora što pre da ode. Ignjovski je pominje kao novo pojačanje, osvežio bi vezni red.

Marin, Ben, Ivanić: Dive mu se, zove se Marko Marin. Motor je ekipe. Tačka. Ne sme da ode, ni po koju cenu. Ben je pokazao mnogo u pvom delu sezone, isti slučaj kao sa Žuletom. U drugom delu potpuno nespreman i opušten. Biće bolji. Mirko Ivanić nije pokazao ono što se očekivalo, došao je kao ogromno pojačanje, ali nešto fali. Treba mu dati šansu.

Milan Pavkov potcenjen sve do utakmice sa Liverpulom. Stašan igrač, pokazao je mnogo i vredi zlata. Zvezda ne sme ni u snu da ga proda ili poredi sa Boaćijem.

Joveljić – Jovetić: Zvezda ne treba da ga proda. Kajaće se.

Boaći, Meleg, Jirka, Ebisilio, Gajić, Babić: 

Boaćija što pre na transfer listu, pitanje je da li će iko da ga kupi. Zbog povreda ništa nije pokazao. Ako Zvezda proda Jovljića, hitno moraju da nađu zamenu za njih dvoje. Treba im brzi napadač, drugačijih karakteristika od Milana Pavkova.

Melege je završio pozajmicu, nije mnogo pokazao. Vreme je za rastanak. Jirka nije dobio dovoljno šansi, biće on grumen zlata sledeće sezone. Gajić – isto kao Jirka. Babić nije mnogo pokazao. Ebisilio ide skoro sigurno, višak kilaže pokazao je da on sve ovo ne shvata ozbiljno, prejak igrač, velika šteta. Jasno je zašto nije uspeo ni u Apoelu.

Sumiramo stvari: Zvezdi je potreban štoper, jedan bek, jedan igrač na sredini terena i jedan brzonogi napadač.

Izvor: beogradskiportal.rs