VELIKA BRUKA! Aleksandar Katai ovo nije zaslužio

Pojedine pristalice Zvezde na sramotan način su se "zahvalile" igraču koga su donedavno isti ti zvali "Magiko"

Navijači Crvene zvezde pali su na ispitu u četvrtak uveče. Ne svi, jer su mnogi napravili sjajnu atmosferu koja je nosila igrače u duelu sa jednim od najjačih timova Francuske, a ambijent na Marakani pohvalio je i trener Monaka na konferenciji za medije.

Ali, veliki kiks zvezdaša dogodio se u samom finišu meča, kada je iz igre izašao Aleksandar Katai. Zvižduci su parali nebo nad Marakanom. Iako to nije prihvatio većinski deo stadiona, već su mnogi odmah nakon toga uzvratili i aplauzima, bruka je pukla.

Navijači Zvezde, oni najrazmaženiji, udarili su na možda i svog naboljeg igrača, čoveka koji je ekipi doneo velike radosti i u Evropi i u derbijima, koji je prošle sezone imao kombinovano preko 40 asistencija i golova zajedno.

Činjenica je da je u ovu sezonu ušao slabije, da ne može da pronađe pravu formu, da deluje i da fizički nije na najvišem nivou, i da bi možda mogao neki meč da počne i sa klupe, ali da mu se horski zviždi dok izlazi iz igre, Katai to jednostavno nije zaslužio.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Umeli su navijači Zvezde i ranije ovako da udare na neke svoje igrače, pa je slična bruka viđena u Evropi u kvalifikacijama protiv Černomoreca, kada se zviždalo Nenadu Milijašu i to zbog promašenog penala?!

Istina je i da su mnogi koji su bili na Marakani protiv Monaka ušli sa besplatnim ulaznicama, koje su masovno deljene, verovatno zbog slabije prodaje i manje euforije među navijačima izazvane ispadanjem od Makabija iz Haife.

Ali, takvi navijači na stadionu, koji su većinski bili stacionirani na zapadu, nemaju privrženost klubu i igračima koji su ostavili veliki trag, poput Kataija, pa im nije problem i da mu se za sve što je uradio "zahvale" na ovakav sramotan način.

Packu ovim navijačima dao je i trener Miloš Milojević, koji je neprijatno iznenađen zbog zvižduka upućenih Kataiju:

- Iznenađen sam, iskreno jesam. Moja odgovornost je da zaštitim igrače, zviždimo igraču koji je prošle sezone imao 45 golova i asistencija, ne postoji igrač koji nema pad forme. Dobar je bio Katai, mogao je dati gol iz prekida, teren je malo raskopan na tom terenu, ta njegova lopta završava u golu.

- Ljudi moraju da poštuju kad daju sto odsto od sebe. Zvižduk nije nešto što zaslužuje igrač od svoje publike. Kad neki igrač ne da 100% onda je okej, to mogu da razumem. Volim publiku, volim atmosferu, bio sam kao navijač, kao pomoćnik, a evo i sad, moja odgovornost je da pokažem da je to ono gde nam oni pomažu. Ne vidim cilj da nam naša publika odmaže - poručio je Milojević.

(Telegraf.rs)