Važan sastanak na Marakani

Pala odluka.

Neće u subotu stadion "Rajko Mitić" biti samo poprište derbija 22. kola Superlige, između Crvene zvezde i Vojvodine, već i mesto sastanka Skupštine srpskog šampiona. 

Kako prenosi "Žurnal", rukovodstvo crveno-belih sastaće se u podne na sastanku, iza zatvorenih vrata, po sada već nepopularnoj tradiciji najtrofejnijeg srpskog kluba.

Glavna tema biće promenе određenih članova Statuta Crvene zvezde, a sudeći po glasinama sa Marakane, uprava kluba će po novim pravilima morati da pred svaku sezonu predstavi modele finansijskog plana oko zarade i troškova, u okvirima ostvarenih rezultata tokom evropskih kvalifikacija.

Mitar Mrkela

Mrkela, Terzić i MijailovićFoto: MN Press

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

U suštini to znači da će se definisati okvirni plan trošenja finansija u skladu sa letnjom zaradom i delikatnošću takmičenja.

Ipak, to ne može da se proračuna do kraja, jer postoji nepredvidivost učinka u prelaznom roku. Uprkos rezultatima, neophodno je da se buždet Zvezde popunjava i kroz transfere.

Prethodnih sezona, u skladu sa učešćima u grupnim fazama Lige šampiona, budžet crveno-belih je povećan. To je nedavno na pripremama u Antaliji potvrdio i generalni direktor kluba sa Marakane Zvezdan Terzić

srbijadanas