VAR nije radio na utakmici Crvena zvezda – Čukarički!?

Predsednik Sudijske komisije priznao da se radi o tehničkoj greški zbog koje nije radio VAR tokom uvodnih 28 minuta susreta

Zimska pauza je gotova, Superliga Srbije se vratila, a prve mečeve je obeležio i određen broj kontroverzi sa VAR tehnologijom.

Ruku na srce, ovo je prvi put da se dešavaju problemi ovakvih razmera sa VAR sistemom, što nije bio slučaj dosad. Najveći broj kontroverzi je viđen na meču Zvezde i Čukaričkog, gde VAR nije radio prvih 28 minuta, a Zvezda je upravo povela u tom periodu.

I to su crveno-beli poveli posle jedne veoma sporne situacije, pa ostaje pitanje, da li je Pavkov načinio prekršaj pre nego što je napad nastavljen.

Zbog ovoga je i Partizan krenuo u svoju istragu, a povodom svega se oglasio i predsednik Sudijske komisije FSS-a, Dejan Filipović gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Istina je, VAR nije radio 28 minuta, čekamo još izveštaj našeg provajdera - rekao je Dejan Filipović, te je potom i nastavio.

Na samo pet utakmica do sada nije radio, sve je bila tehnička greška. Prvi put se na meču Crvene zvezde i Čukaričkog desila takva greška u audio komunikaciji, ali nadamo se da će biti minimizovano u ostatku sezone - izjavio je prvi čovek Sudijske komisije FSS.

Kao opravdanje u ovoj situaciji, Filipović naglašava i to da su se slične stvari dešavale i u Nemačkoj, te da se nada da će i u Srbiji zavladati "sportska kultura" kakva je u ovoj zemlji, čime je indirektno prozvao i trenera Čukaričkog, Sašu Ilića zbog njegovih izjava posle meča.

Radio je sve do pre pet minuta pred meča, odnosno radilo je sa prekidima. Obaveste se kapiteni da se igra bez VAR tehnologije... U Nemačkoj ligi je bio propust na meču Frajburg - Majnc i trener ekipe koja je primila gol, rekao je da se dešava - to je fudbal. Nadamo se da ćemo doći na taj nivo sportske kulture - zaključio je Filipović.

Podsetimo, Crvena zvezda je slavila protiv Čukaričkog sa 3:0, a golove su postigli Milan Pavkov, Ohi Omoižuanfo i Aleksandar Dragović, dok sporni detalj oko gola možete pogledati i u snimku ispod.

(Telegraf.rs)