(UŽIVO) Srbija gubi od Španije na poluvremenu

Posle prvog poluvremena košarkaši Srbije gube od Španije sa 45:37. Orlovi su dobro otvorili meč, dobili su prvu deonicu sa 20:13, ali je u drugoj četvrtini viđena brutalna serija Španaca koji su preokrenuli rezultat. Dobili su deonicu sa 32:17 i tako na poluvreme idu uz prednost od osam poena.

SRBIJA - ŠPANIJA 37:45 (20:13, 17:32)

UŽIVO:

II četvrtina:

19. minut: 42:37 - Španija je imala dvocifrenu prednost, ali je Srbija smanjila preko Lučića i Bogdanovića na 6 poena razlike. Mark Gasol je pogodio jedno bacanje, a onda je Bogdanović pogodio za dva posle uhvaćene lopte u napadu.

18. minut: 38:31 - Španci su došli do 8 poena prednosti, a onda je Milutinov snažnim zakucavanjem smanjio prednost. Ipak, usledila je trojka Španaca za maksimalnih 9 poena prednosti.

16. minut: 25:31 - Španci imaju šest poena prednosti, nakon što je Ribas pogodio dva bacanja.

14. minut: 25:29 - Jokić dobrim snalaženjem pod košem prekida crnu seriju Orlova. Skariolo se žestoko bunio kod sudija, smatrajući da Jokić nije postigao koš na vreme, jer se sat resetovao iako lopta nije dodirnula obruč. Zbog toga je dobio tehničku grešku.

13. minut: 22:26 - Španija ponovo vodi, Bjelica je zaspao u odbrani, zatim mu je lopta izašla iz koša kod pokušaja za tri, a onda je Ljulj pogodio novu trojku za Špance.

12. minut: 22:21 - Jokić je pogodio oba bacanja za prve poene Orlova. Na drugoj strani je Furija odgovorila trojkom Rudija Fernandeza i poenima Klavera i spustila je razliku na pola koša razlike.

11. minut: 20:16 - Vili Ernangomez brutalnim zakucavanjem preko Bobana Marjanovića uz faul otvara 2. četvrtinu.

I  četvrtina

10. minut: 20:13 - Kraj prve četvrtine! Obe ekipe u poslednjih minut i po nisu postigle koš.

8. minut:  20:13 - Trojka Bogdanovića za najubedljivije vođstvo Srbije. Pau Ribas odgovara na drugoj strani, ali onda sledi i novi odgovor Orlova preko Stefana Jovića iz kontre, dok je na drugoj strani Klaver pogodio sa poludistance.

- Mark Gasol postiže sa poludistance i prekida seriju Orlova.

5. minut: 13:6 - Brutalno zakucavanje Milutinova za vođstvo Srbije, koje ubrzo dobrim prodorom povećava Bogdanović, a onda posle dobre kontre i Lučić pogađa uz faul, što Skariolo seče tajmautom.

6:6 - Dobra akcija Jovića i Bogdanovića, koju završava as Sakramenta.

4:6 - Oriola pogađa bacanja za nove poene Španaca. Reagovao je i Saša Đorđević ubacivanjem Nikole Jokića, koji je izazvao ovacije kineske publike.

4:4 - Naši košarkaši nisu iskoristili svoj prvi napad, dok Španci jesu, posle skoka u napadu. Uzvratio je Birčević trojkom. Sa druge strane ubrzo je "zaspao" u odbrani, posle čega su Španci došli do novih poena. Milutinov je zatim dobio dobru loptu pod košem i izborio je bacanja, odakle je bio polovičan.

- Igrači su izašli na zagrevanje u hali u Vuhanu.

(Telegraf.rs)