UŽASNE VESTI ZA ZVEZDU! Crveno beli znatno oslabljeni, ne zna se ko će igrati…

"U okolnostima koje se menjaju iz dana u dan, ono što nas raduje jeste da ćemo bez obzira na (mali) broj igrača, učestvovati na završnici kupa. Sve ostalo je u ovom trenutku u drugom planu"

Da je redovna zdravstvena situacija, Crvena zvezda bi pred današnji put u Novi Sad razmišljala o osvajanju Žućkove levice na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća koji će biti odigran od sutra do nedelje.

Ipak, kako su crveno-beli saopštili, od utorka, dan posle utakmice ABA lige sa Megom, do polaska u Novi Sad, svakodnevnim testiranjima utvrđeno je prisustvo korona virusa kod Korija VoldenaLendrija NokaLengstona HolaKina Koloma Duopa Rita, kao i kod petorice članova stručnog štaba, zbog čega su misli trenera Dejana Radonjića usmerene ka njihovom zdravlju.

"U situaciji kada nam je zdravlje na prvom mestu, idemo u Novi Sad sa nedoumicom u kom sastavu ćemo da nastupimo. U okolnostima koje se menjaju praktično iz dana u dan, ono što nas raduje jeste da ćemo bez obzira na broj igrača učestvovati na završnici kupa i biti deo završnog turnira. Sve ostalo je u ovom trenutku u drugom planu", rekao je Radonjić.

Prva želja trenera crveno-belih je da se u narednom periodu stabilizuje zdravlje igrača i članova stručnog štaba, bez obziran na veliki broj utakmica, kako bi Zvezda stoički iznela veliki broj obaveza koje je očekuju.

"Korona nas je nažalost deklasirala, nemamo veliki broj igrača i članova stručnog štaba zbog virusa i potpuno je jasno zašto je naše osnovno razmišljanje da je zdravlje najvažnije. Situacija nije nimalo prijatna."

Kapiten Branko Lazić je bogat iskustvom sa završnih turnira nacionalnog kupa, ali prema sopstvenim rečima – u ovakvoj situaciji nikada nije bio.

Situacija u kojoj nemate toliko saigrača i gotovo ceo stručni štab ne može da se podvede pod normalnu, ali moramo da je prihvatimo kao surovu realnost u vremenu pandemije. Neće nam biti lako, rotacija nam je izuzetno skraćena, neke pozicije su posebno pogođene, ali idemo u Novi Sad da se borimo i damo sve što imamo. Za koliko će to biti dovoljno, u okolnostima u kojima se u ovakvom sistemu igraju tri utakmice u četiri dana – videćemo. Iskreno, imamo želju da svi momci što pre ozdrave, košarka nam je u drugom planu, ali borićemo se", poručio je Lazić.

Crveno-beli će sutra (21.00) odigrati četvrtfinalni meč sa kragujevačkim Radničkim. Ukoliko pobede, u subotu ih u polufinalu očekuje bolji iz duela Partizana i Borca.

Mozzartsport