UTAKMICA GODINE! Evo kad možete gledati meč Srbije i Bugarske koji odlučuje o plasmanu na EURO

Duel je na programu od 15 časova i odlučuje hoće li Srbija na EURO

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo, prvo posle 24 godine, a za to će im biti potreban makar bod protiv Bugarske!

Orlovi su apsolutni favoriti i u nekim ludim kalkulacijama ići će na EP čak i ako izgube - s tim da u tom slučaju Crna Gora ne sme da pobedi u Mađarskoj. O lošem rezultatu niko i ne razsmišlja, svi u nacionalnom timu su fokusirani na trijumf i svi veruju da će do njega doći.

Telegraf se nalazi na licu mesta u Leskovcu i izveštavaće vas o svim detaljima sa meča, a dok isti ne počne u međuvremenu vam donosimo najzanimljivije činjenice koje bi trebalo da znate.

Kad se igra i gde je TV prenos?

Utakmica je na programu u 15 časova i biće direktno prenošena na kanalima RTS 1 i Arena Sport Premijum 1!

Ko sudi?

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Belgijanac Erik Lambrehts biće glavni sudija meča Srbija - Bugarska! Njemu će pomagati Žo de Vajrd i Kevin Monteni. Četvrti sudija biće Nejtan Verbomen, dok će u VAR sobi sedeti Pol Van Bekel i Jan Boterbeg.

Zdravstveni bilten i suspendovani igrači

Srbija odranije ima problema sa povredama kada su u pitanju Sergej Milinkvoić Savić, Darko Lazović i Mijat Gaćinović. Takođe, Srđan Babić je rovit i zbog problema sa anginom naknadno se priključio nacionalnom timu.

Bugari će biti lišeni pomoći standardnog štopera Valentina Antova koji je u prethodnom meču dobio crveni karton.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Gledajući samo poslednje susrete koje su ove dve selekcije odigrale, Bugari svakako mogu da kažu da su bolje prošli. Odigrali su 2:2 sa Mađarskom, mada su bili blizu senzacije i primili su gol u dubokoj nadoknadi vremena.

S druge strane, Srbija je izgubila u prijateljskom meču od Belgije, ali je onaj oktobarski protiv Crne Gore dobila, što je najvažnije s obzirom na to da je on bio ključan za plasman na EP. Dakle, još bod i sledi odlazak u Nemačku.

Koliko će Srbija dobiti novca?

Nagrada od UEFA za plasman na EP iznosi 9,5 miliona evra, igrači će dobiti 40 odsto što znači da će međusobno podeliti 3,8 miliona evra.

Očekivani sastavi

Srbija: Vanja Milinković-Savić, Milenković, Veljković, Pavlović, Živković, Gudelj, Ilić, Kostić, Lukić, Tadić, Mitrović.

Bugarska: Naumov, Popov, Petkov, Petrov, Atanasov, Gruev, Kraev, Krstev, Delev, Minčev, Despodov.

Šta kažu kladionice?

Svetske kladionice su ubedljivo potcenile Bugare i dale su kvotu na pobedu Srbije od 1.20. Kvota na remi je 6.00, a na trjumf komšija čak 15.

Kada su u pitanju one domaće, i tamo je slično. Između 1.20 i 1.25 je na "keca", oko 7.50 do 7.80 na remi i oko 15 na Bugare.

Reč selektora

Dragan Stojković (Srbija):

- Bugarska je kvalitetna ekipa, moramo biti jako oprezni, a kada ste takvi, pokazujete poštovanje prema takmičenju u kojem ste. Ne sme niko u sali da pomisli, niti igrači, da će biti laka utakmica. Biće teška i zahtevna. Igramo protiv ekipe koja je rasterećenja, i to može da bude opasno, ako ne shvatite ozbiljno. Ako ste došli do takve situacije u kojoj smo mi, a to je da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Takvu šansu ne pomišljamo da propustimo. Bugarska uz sav kvalitet koji ima ne može i ne sme da ima veći motiv od Srbije i mora da ga ima. Neću preterati ako kažem gledajući učešće na Evropskim prvenstvima, sigurno istorijska utakmica za nas, za ovu generaciju igrača. Puno smo pričali i analizirali. Koliki je to značaj za fudbalsku Srbiju, za njih i karijere, za njihova imena. Treba biti oprezan u svakom slučaju, ali verujemo da uz veliku podršku sa tribina, pošto pretpostavljam da će stadion biti pun, da se odužimo na najbolji način i završimo kako želimo

Ilijan Iliev (Bugarska):

- Srbija ima fudbalere svetske klase, ne govorim to samo iz poštovanja prema Srbiji. Želimo da pokažemo da smo živi, da pokažemo da ima na čemu da stojimo - ono što smo na momente pokazivali protiv Mađarske. U takvim utakmicama naš tim može da raste. Možemo stisnuti zube, pokazati karakter. Nadam se da će tako biti i u nedelju.

(Telegraf.rs)