Usvojene su VAŽNE odluke, pristali i Zvezda, FMP i Partizan!

Poruka iz Humske o sednici Skupštine.

Posle sednice Skupštine ABA lige na kojoj je, između ostalog, Crvena zvezda povukla svoje tužbe protiv lige, svoje viđenje trenutne situacije izneo je i Partizan.

Pravni zastupnik crno-belih Ilija Dražić komentarisao je dešavanja na jučerašnjoj skupštini i govorio o tri usvojene odluke.

"Na ovoj Skupštini je posle dugo vremena ipak postignuta saglasnost oko stvari koje su bitne za ABA. Najvažnija stvar koja se desila je da je Crvena zvezda posle dugo vremena odlučila da povuče obe tužbe protiv ABA lige, da je ostala odluka da se transformiše ABA liga u društvo sa ograničenom odgovornošću, što će omogućiti da više nikad ne dođe u situacije koje su vezane za loše upravljanje ligom, jer će je voditi profesionalni menadžment, koji će za to dobijati platu, a klubovi će donositi odluke samo kao Skupština", rekao je on za "BC Partizan TV" i dodao:

"Dogovoreno je da se usvoji odluka da u pojedinim slučajevima odlučuje Sportski arbitražni sud u Lozani i da prestane funkcija Predsedništva, koja neće postojati u društvu sa ograničenom odgovornošću, već će nastaviti da upravlja profesionalni menadžment".

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Dražić je otkrio i da su se svi saglasili sa odlukama, uključujući i Zvezdu i FMP.

"U međuvremenu je rešeno i još jedno važno pitanje - na poslednjim utakmicama, posebno na utakmicama sa Zvezdom i FMP-om je unošena konstatacija da Zvezda i FMP ne znaju po kojim pravilima igraju, osporavaju da je prvenstvo ABA lige regularno, stavljaju primedbe jer u septembru kada je doneta odluka o pravilima nisu hteli da budu prisutni i da učestvuju u donošenju odluka. Sada su se saglasili sa tim odlukama i prihvatili da je sve urađeno na legitiman način".

Prema njegovim rečima, sledeća skupština mora biti održana do 30. juna.

"Da bi se formalno mogla zakazati skupština na kojoj će se svesti bilansi i da bi moglo da dođe do transformacije, predsedništvo će sazvati tu sednicu i tu je učinjen ustupak da bi to predsedništvo po redosledu koji je ranije važio i koji nije bio u skladu sa društvenim pravilima i ugovora društva. To je sada ovaj sastav, gde su i objavljena imena svih tih ljudi. Oni će se sada tu pojaviti za ovih nekoliko meseci".

Mondo.rs