“Uskoro kreće izgradnja Nacionalnog stadiona, biće lepši od Alijanc arene”

Predsednik najavljuje da će do kraja godine početi radovi za izgradnju Nacionalnog stadiona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će svi olimpijski sportovi uskoro dobiti novčanu pomoć od države, uključujući i karate, dok će biti unapređena i infrastruktura, gde će kruna biti izgradnja novog fudbalskog Nacionalnog stadiona.

- Želim da vas obavestim da će stići velika pomoć i podrška sportskim klubovima. Svim olimpijskim sportovima i karatu, zahvaljujući Jovani Preković, velikoj šampionki. Pomoć će dobiti i prvoligaški i drugoligaški klubovi, želimo da se to rasprostre, da našu infrastrukturu dodatno unapredimo, doveli smo najbolje strane trenere, Kubance u boksu, Đeronu za mušku rukometnu reprezentaciju, Slovenca za žensku. Sve je više ulaganja u sport.

Najavio je Vučić uskoro i početak radova na izgradnji Nacionalnog stadiona u Surčinu do kraja godine.

Uskoro, pre kraja godine sve treba da završimo i da krenemo sa izgradnjom Nacionalnog stadiona. To će biti lepotica, lepša od Alijanc Arene, neće biti veća, ali će biti lepša čak i spolja i iznutra od Alijanc Arene, to će biti novi deo grada, pravi projekat za razvoj opštine Surčin i za celu Srbiju. Nemam nameru da na bilo koga utičem da pišu o ovim projektima, jer ljudi više vole da čitaju kada neko nekoga opsuje ili ružno kaže. Ali moram da kažem da sam ponosan što Srbija uspešno napreduje, U ove dve godine korone kada saberete, izvesno je da ćemo biti zemlja broj 1 ili 2 sigurno - zaključio je Vučić.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

(Telegraf.rs)