Uprkos izvinjenju, trener Crvene zvezde napustio klub

Uprkos tome što se Crvena zvezda javno izvinila svom treneru, nakon šovinističkog transparenta koji je razvučen na nedavnom meču sa Šapcem, Mirko Vičević je, ipak, rešio da napusti crveno-bele.

Podgoričke Vijesti tvrde da se crnogorski stručnjak opredelio za takav potez posle transparenta „Šiptar, Hrvat, Balija nisu moja bratija“ osetivši se nepoželjnim od strane dela navijača zbog svog hrvatskog porekla.

Huliganima nije trebalo puno da pokažu svoje lice, samo što je preuzeo bio vaterpoliste Crvene zvezde, Mirko Vičević se našao na udaru dela navijača crveno-belih.

Uprkos tome što je reč o proslavljenom, nekada jugoslovenskom, potom i crnogorskom vaterpolo reprezentativcu, koji se kasnije opredelio za trenerski poziv, navijačima je, verovatno, zasmetala i činjenica da je Vičević  trenutno predsednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore u Kotoru, kao i da je imao politički angažman u Demokratskoj partiji socijalista Crne Gore.

Moguće je i da Vičević nije osetio dovoljnu podršku u samom klubu, s obzirom na to da je nedavno saopštenje samog Igora Milojevića, predsednika BVK Crvena zvezda, delovalo uopšteno, prepuno fraza, bez jasne ograde od onoga što su uradili huligani na meču sa Šapcem.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Iako zvanične potvrde nije bilo u sredu uveče, Vijesti su kategorične u tome da Vičević neće nastaviti sa trenerskim poslom u Zvezdi, odnosno da će se njegov mandat završiti posle nepunih mesec dana provedenih na Dorćolu.

Vičević je bio trener u Kataru, vodio je mlađe selekcije Crne Gore, a prema saznanjima Danasa pomogao je brojnim srpskim igračima i trenerima da pronađu angažman u Kataru.

Zvezda je pod njegovim vođstvom unapredila igru, uspela da u bazenu deluje homogenije i disciplinovanije. Sami igrači su Vičevića lako prihvatili, želeći da što brže i delotvornije usvoje njegove vaterpolo ideje.

Danas.rs