“Uništite Zvezdu u četvrtak, uzbuna je bila u Beogradu”

Italijanski novinar Fabricio Tomaselo, inače usko vezan za Rosonere, tvrdi da je stručni štab morao da reaguje posle 2:2 na Marakani - a potom je imao i poruku za ono što sledi

Ako dugme za alarm nije pritisnuto psole poraza od Specije i remija sa Crvenom zvezdom sa igračem više, onda je nedeljni poraz od Intera u gradskom derbiju upalio sve lampice u taboru Milana!

Rosoneri su za samo sedam dana od lidera Serije A došli do toga da sada zaostaju četiri boda za Interom, dok je utakmica na Marakani pokzala da Milan nije ona ekipa koja je donedavno dominirala na terenu.

Upravo je ta utakmica na Marakani bio momenat kada je zvono za uzbunu trebalo da se oglasi, tvrdi tamošnji novinar Fabricio Tomaselo - ujedno i urednik radio programa koji je posvećen samo Rosonerima.

Tomaselo tvrdi da Milan neće imati problema da prođe u narednu rundu, jer je jaz između dve ekipe prevelik, ali napominje da je stručni štab pažljivo trebalo da prouči taj meč u beogradu kako se ne bi desila trenutna situacija i poraz od Intera rezultatom 3:0.

A da je Milan morao da dobije utakmicu protiv Zvezde, potvrdio je i sam Stefano Piolo. Ne u Beogradu na konferenciji, nego na onoj posvećenoj derbiju sa Interom.

Na kraju meča sam bio razočaran, nismo rizikovali ništa i nismo imali želju da postignemo treći gol. To je greška koju više ne želimo da ponovimo - rekao je Pioli italijanskim medijima o meču sa Zvezdom.

Sa njegovim rečima složio se i pomenuti Tomaselo koji je potvrdio sve ono što su i navijalči videli, a to je da je Milan bio nespretan, površan i neuverljiv. Međutim, u svom zaključku je jasno pozvao na buđenje tima.

Zbog svega ovoga sada treba da oteramo tmurne duhove koje su sove prizvale i da budemo Milan. Uništite Zvezdu u četvrtak, a zatim se sa ponosom i zlobom suočite sa Romom na Olimpiku u nedelju. Da podsetimo sve naše navijače, ali i one koji jedva čekaju da nas vide poražene, kakvo je fudbalsko čudo Milan uspeo da napravi od juna pa sve do sada - piše Tomaselo.

(Telegraf.rs)