Uniks ušao u ISTORIJU! Oni su jedini koji su OVO napravili u Beogradu

Ruski sastav je i bez "stotke" uspeo da dođe do laskavog priznanja

Košarkaši Crvene zvezde juče su u Beogradu doživeli jedan od težih poraza u Evroligi od kako u njoj nastupaju.

Ekipa Uniksa iz Kazanja dominirala je od prvog do poslednjeg minuta, sastav Dejana Radonjića nije imao odgovor na sjajne procente gostiju na šutu za tri poena i na kraju je morao da se pomiri sa trećim uzastopnim neuspehom u ovom takmičenju - 78:98.

Odbrana, koja je bila zaštitni znak crveno-belih od početka ove takmičarske godine je potpuno poklekla.

Tim sa Malog Kalemegdana bio je isuviše mek, nije pritiskao rivale dovoljno, pa su Rusi tokom čitavog susreta imali preko 50% šuta za tri poena. Malo je nedostajalo da u Beogradu prvi put pukne stotka.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ali i bez nje, Uniks je delom ispisao istoriju, pošto je postao gostujući tim koji je postigao najviše poena u Beogradu u Evroligi.

Niko ranije na utakmicama Zvezde i Partizana nije uspevao da dobaci do 98 poena, pa su tako crveno-beli završili na neslavnoj strani ovog "poduhvata". Prestonica Srbije, ipak, i dalje je talična u pogledu da niko iz nje nije uspeo da ode sa 100 ili više postignutih poena u Evroligi.

Najmanje poena na nekoj utakmici kada pričamo o gostima postigao je nekadašnji nemački Brose Baskets, a današnji Bamberg u sezoni 2007/08 kada je na susretu protiv Partizana u Evroligi postigao svega 37 poena.

Partizan je tada slavio sa ubedljivih 85:37, a interesantno je da je gostujući tim ostao na zbirnom indeksu od pet poena.

Zvezdu po prvi put od početka sezone sada čeka nešto duža pauza, pošto će svoj naredni meč, zbog reprezentativne pauze, igrati tek narednog petka u Rusiji protiv Zenita.

Ekipa iz Sankt Peterburga se takođe nalazi u odličnoj formi, pa će Radonjićevim izabranicima biti nesumnjivo jako teško da dođu do trijumfa na hladnom severu.

(Telegraf.rs)