Ulazak u Ligu šampiona donosi OGROMAN NOVAC! Zvezdu dele dve utakmice od 30+ MILIONA

Ukoliko prođu treće i četvrto kolo kvalifikacija, crveno-beli bi mogli da obezbede gotovo čitav godišnji budžet

Crvena zvezda, Partizan i Čukarički će danas na žrebu u Nionu saznati potencijalne rivale u plej-ofu evropskih kvalifikacija.

Evropa je posebno važna za naša dva najveća kluba, koji značajan deo budžeta baziraju upravo na evropskim takmičenjima.

To se posebno odnosi na Crvenu zvezdu, koja je u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde se generiše najveći novac, i gde sam ulazak u grupnu fazu donosi i do preko 30 miliona evra prihoda.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Crvena zvezda je do sada inkasirala 660.000 evra, a da nije ni počela kvalifikacije, jer se samo za učešće u kvalifikacijama za LŠ dobija 260.000 evra, kao i za dolazak do treće runde (svaka po 100.000 evra, plus 100.000 evra za pretkvalifikacije).

Pred Zvezdom je sada prvi korak, ali sasvim sigurno i najvažniji, jer je ulog od samog meča sa Pjunikom vredan preko 11 miliona evra, jer će crveno-belima samo za plasman u plej-of Lige šampiona pripasti najmanje toliko novca.

Plasman u plej-of Lige šampiona donosi 5.000.000 evra. Zatim ulazak u grupnu fazu Lige Evrope, koja je time automatski obezbeđena donosi još 3,6 miliona evra, a na to dolazi i bonus za renking, koji je nikad bolji u Zvezdinoj istoriji, pa crveno-beli i tu mogu da očekuju najmanje 2,5 miliona evra na osnovu plasmana, dakle, minimum 11 miliona vredi samo meč sa Pjunikom.

Ipak, i to je "sitno" u odnosu na ono što donosi grupna faza. Sam plasman u grupu Lige šampiona donosi 15.6 miliona evra, a tamo se svaka pobeda vrednuje sa 2,8 miliona, a remi sa 930.000 evra.

Takođe, i tu se dobija bonus na osnovu koeficijenta, a Zvezdin je sada znatno bolji nego kada je ranije igrala Ligu šampiona, pa trenutno na ime tog bonusa može da dobije po 1.137.000 evra za svako mesto koje je bolja po koeficijentu u odnosu na ostale učesnike.

Ukoliko uđe u LŠ, Zvezda je trenutno, u najgorem slučaju bolja od pet ekipa, što znači da bi dobila bonus u iznosu od 6.822.000 evra. Situacija može da se popravi ako ispadnu Benfika, Dinamo Zagreb i Rendžers, pa bi Zvezdin bonus u najboljem slučaju mogao da bude 10.233.000 evra.

Dakle, u najboljem slučaju, Zvezda samo od plasmana u grupe može da dobije 31.533.000 evra, pa otuda i ne čudi što su crveno-beli u ovom prelaznom roku uložili značajna sredstva u pojačanja.

Podsetimo, Zvezda evropsku priču počinje u sredu od 20.45 na Marakani protiv Pjunika iz Jermenije, a navijači su pozvali sve koji dođu na Marakanu da budu obučeni u dres Crvene zvezde.

(Telegraf.rs)