Ulaganje u Marakanu se nastavlja: Od subote još jedna novina na stadionu (FOTO)

Infrastrukturni radovi na stadionu „Rajko Mitić“ nisu obustavljeni za vreme trajanja jesenjeg dela sezone. Naprotiv, na „Marakani“ je od avgusta bilo kao u košnici pošto su vredne ruke radile na realizaciji projekata koji će stadion Crvene zvezde približiti evropskim standardima.

Pre početka grupne faze Lige šampiona sređivana je zapadna tribina i VIP loža, ali i salon za najvažnije goste na zapadnoj tribini bez kojeg crveno-beli ne bi mogli da igraju u evropskoj eliti.

Radilo se i oko stadiona, napravljen je novi parking prostor iza južne tribine koji su koristile i TV ekipe koje su izveštavale sa „Marakane“, a lagano se privode kraju radovi na instalaciji novih kapija na tribinama našeg najvećeg stadiona.

Istočna tribina stadiona „Rajko Mitić“ bila je zatvorena za publiku na nekoliko prethodnih utakmica zbog radova na postavljanju takozvanih „češljeva“ kakvi su prošle godine instalirani na stadionu u Humskoj.

Pošto su na istočnoj tribini radovi završeni prešlo se na suprotnu tribinu o čemu svedoče fotografije koje možete videti ispod teksta. Sve će biti gotovo do sutrašnje utakmice sa kruševačkim Napretkom na kojoj će „češljevi“ i debitovati.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Na taj način biće zaokružena još jedna celina kada je rekonstrukcija stadiona „Rajko Mitić“ u pitanju. Podsećamo da je pred duel sa Voždovcem pušten u rad sistem za grejanje terena koji je postavljen kao jedan od uslova UEFA.

Tako će stadion u ulici Ljutice Bogdana u još lepšem ruhu dočekati poslednju utakmicu grupne faze Lige šampiona u kojoj Crvena zvezda dočekuje aktuelnog prvaka Francuske Pari Sen Žermen.