UEFA ŠOKIRALA SVET: Izbacuju prvaka ENGLESKE iz LIGE ŠAMPIONA (FOTO)

Mančester Siti je u nevolji, Istraga FIFA je završena, na osnovu tvrdnji koje su se pre godinu dana pojavile u „Špigelu“, na osnovu ukradenih mejlova od strane „Fudbal Liksa“.

Optužbe su bile vrlo konkretne, pumpanje finansijskih ugovora, plaćanje iz džepa vlasnika i prikazivanje lažnog profita kako bi se ostalo u granicama FFP.

Sprovedena istraga je pokazala da su navodi tačni, pa je komisija koju predvodi bivši premijer Belgije, Iv Leterm donela zaključak, odnosno predlog UEFA da minimalna kazna bude izbacivanje engleskog šampiona na godinu dana iz Lige šampiona.

Ostaje samo pitanje tajminga. Naime, Siti će se sigurno žaliti Arbitraži u Lozani, ako bude izbačen što bi moglo da odloži odluku i da im omogući da igraju u Ligi šampiona ove sezone. Međutim, ako poslednja sportska instanca tokom juna odluči o sudbini kluba, prema nekim izvorima biće dovoljno vremena da UEFA donese odluku ko će zameniti Siti i da Gvardiola i „građani“ ostanu bez Evrope.

Siti je već kažnjavan sa 60 miliona evra zbog kršenja FFP, u pitanju je tada bila nagodba kako bi izbegli izbacivanje, ali sada nema nikakve šanse da se dogovor napravi time što će platiti jer ovo je novi prekršaj, ako bude dokazan naravno.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Klub je saopštio da je u pitanju organizovani i jasni pokušaj da se naruši njihova reputacija.

sportske.net