UEFA dozvolila Zvezdi da nosi Gazprom na dresu!?

"Dejli Mejl" je među prvima javio ovu vest

Iako je među čelnicima Crvene zvezde  postojala sumnja oko toga da li će srpski klub moći da nosi logo svog generalnog sponzora Gazproma na dresu u mečevima Lige Evrope, UEFA se navodno oglasila i poručila da neće biti zabrane, tvrde britanski mediji!

Zbog sukoba Rusije i Ukrajine, UEFA je raskinula ugovor sa Gazpromom koji je bio jedan od glavnih partnera evropske fudbalske organizacije.

Pored Crvene zvezde ta kompanija je bila još uz Zenit iz Sankt Peterburga i Šalke, koji je raskinuo ugovor sa ruskom naftnom kompanijom.

Kako je navedeno iz krovne evropske fudbalske organizacije, da li će nositi logo Gazproma na dresu je individualna stvar kluba i UEFA se u to neće mešati.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Situacija je jasna, pa Crvena zvezda neće morati da menja dres za utakmice protiv Rendžersa, već će fudbaleri na svojim grudima nositi ime sponzora koji prati crveno-bele već 12 godina.

Inače, o ovoj situaciji nedavno je govorio i generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

Nismo dobili zahtev da skinemo logo i iskreno se nadam da do toga neće doći. To bi bio sulud zahtev. Kompanija Gasprom je uz Crvenoj zvezdi od 2010. godine. Bla je uz klub i kada je pretio ’ključ u bravu’. Možda Crvena zvezda tada nije ni zasluživala takvog giganta kakvog je dobila, ali da ga nije bilo pitanje je da li bi klub bio danas ovde gde jeste. Ljudi koji vole Zvezdu nikada neće zaboraviti šta je ta kompanija uradila za klub. To između Zvezde i Gasproma nije samo puki sponzorski ugovor, već prijateljstvo.

(Telegraf.rs)