UDARNE VESTI DANA: Još jedan otkaz i novi niz skandala u reprezentaciji Srbije

Još jedan igrač u koga je selektor Mladen Krstajić polagao nade ‘otpao’ je sa spiska pred meč sa Portugalijom.

Nakon što su zbog povrede sa spiska otpisani Aleksandar Kolarov, Nemanja Matić, Aleksandar Prijović, te odbijanja Ivana Obradovića i Luke Milivojevića da pristupi reprezentaciji umesto Kolarova, nove glavobolje očekuju selektora.

Krstajić je polagao velike nade u Ljubomira Fejsu, a ni fudbaler Benfike neće mu biti na raspolaganju pred najteži ispit u ovim kvalifikacijama protiv Portugalije.

Vezista zbog povrede nije igrao protiv Nemačke, sačekao je delegaciju naše reprezentacije u Lisabonu, a nakon detaljnih pregleda ustanovljeno je da neće biti spreman za izazove koje nosi meč protiv Kristijana Ronalda i njegovih saigrača.

Najbolji fudbaleri Srbije su u petak odradili prvi trening u Lisabonu, a utakmica sa Portugalcima na programu je u ponedeljak od 20:45 časova.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

‘Odbačeni’ srpski reprezentativac Luka Milivojević je još jednom izneo ‘prljav veš’, ovog puta u intervjuu za ‘Ekspres’.

I pored mnogih pregovora, čak i u Londonu, Luka Milivojevićneće početi kvalifikacije za EURO 2020. godine. Pred početak kvalifikacija ‘orlova’ protiv Portugalije, vezista Kristal Palasa se još jednom osvrnuo na taj sukob sa Mladenom Krstajićem.

– Aktuelni srpski selektor i neki ljudi iz FSS-a su me najviše uvredili i naljutili. Oni su me ubedljivo najviše povredili kao čoveka. Nikad mi se nije desilo da neko izađe u javnost i da tako drsko i bezočno saopšti čiste laži o meni. Da je u pitanju fudbalska priča, ok, to bi bila polemika, ali ovo što su uradili i te kako prelazi granice dobrog ukus – rekao je Milivojević za ‘Ekspers’.

Od njegovog povratka definitivno nema ništa, makar dok je selektor Krstajić.

– Na tu temu sam već sve rekao. Žao mi je što je tako, što se sve ovo dešava, ali protiv sebe ne mogu. Za Srbiju ću, obećavam i ponavljam, igrati kada me pozove, ako me pozove, selektor reprezentacije, uz uslov da to nije ovaj koji danas obavlja dužnost. Sa ovim ljudima posle svega ne mogu da budem u istoj priči – zaključio je Milivojević.

Šteta je već napravljena, a videćemo koliko će se ona odraziti na igru Srbije u ponedeljak od 20:45h u Lisabonu.

Ivan Obradović je javno odbio da obuče dres Srbije umesto povređenog Aleksandra Kolarova, a to je izazvalo veliku pažnju javnosti. Komentar na nastalu situaciju dao je i Darko Kovačević. 

Sportski direktor FSS Darko Kovačević je izjavio danas da su državni tim i zastava naše države iznad svakog pojedinca. U izjavi datoj Tanjugu Kovačević je oštro osudio ponašanje pojedinih igrača. 

– Bio sam reprezentativac i deo grupe koju su činili veliki igrači, ali i veliki ljudi, bilo je i tada problema, ali uvek i svuda reprezentacija je bila iznad svih nas, svakog pojedinca. Zato sam, moram priznati, zapanjen nekim intervjuima i dešavanjima, rekao bih, direktno usmerenim protiv državnog tima i Fudbalskog saveza. I to sve pred najvažniju utakmicu reprezentacije, kada želimo posle 20 godina da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo i uspešno počnemo kvalifikacije – rekao je Kovačević.

Za tim Srbije, sve dokle je Krstajić selektor, ne žele da igraju Luka Milivojević, Matija Nastasić i Ivan Obradović i to su više puta isticali i izražavali nezadovoljstvo nezadovoljni odnosom prema njima.

– Poštujem do neba igrače, dugo sam jeo taj hleb i zato neću i ne želim nikog da optužujem već samo da kažem, da nam nije bilo državnog tima, niko od nas ne bi imao veliku karijeru. Ovo naglašavam zato što oni koji sada pljuju u tanjir iz kojeg su jeli ne shvataju da državni tim ne čini jedan čovek, nije to ni selektor, nije to ni sportski direktor, nije to ni jedan igrač… Grb i zastava su iznad svih nas, ljudske sujete i interesa. I niko nikad ne može da uslovljava tu svetinju, nekim svojim izborom.

Zato nekada istaknuti centarfor ima poruku za one koji sada ne žele da igraju za „orlove“.

– A igračima koji ne žele da igraju za reprezentaciju dok je selektor Mladen Krstajić, želim da poručim da nikad više neće igrati za državni tim bez obzira na ime i prezime selektora, jer Srbija neće nikog da moli, ali isto tako neće ni da dozvoli da neko svesno urušava ono što grupa uz veliki napor i odricanja gradi. Suludim zahtevima i ucenama. To nećemo da dozvolimo, jer ja prvi nisam čuo za sve ove godine u svetu fudbala da neki igrač ili grupa vode politiku kluba ili Saveza, smenjuju trenere, selektore, direktore i ostale čelnike – jasan je Kovačević.

Kovačević je pozvao javnost da pruži veću podršku Krstajićevim izabranicima na putu ka EURO 2020.

– Moja poruka javnosti glasi, ovo je i vaš državni tim, drugi nemate. Verujem da svi isto želimo, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Posle 20 godina. Ne moramo isto da mislimo, ali moramo da znamo da je do cilja lakše doći ako smo zajedno. Onda smo mnogo jači – zaključio je Kovačević.

Srbija u ponedeljak startuje kvalifikacije utakmicom protiv Portugalije u Lisabonu od 20.45.

HotSport.rs