U Zvezdu stilgo pojačanje iz Vojvodine

Dan posle informacije da je Crvena zvezda pred potpisivanjem ugovora sa iskusnom štoperom Urošem Spajićem, stigla je potvrda i da će trener Miloš Milojević dodatno pojačati svoj stručni štab.

Naime, Zvezda će od ove zime imati novog kondicionog trenera, a u pitanju je dosadašnji član stručnog štaba Vojvodine Aleksandar Janković.

On je, uz nekoliko prekida zbog rada u inostranstvu, radio u Vojvodini još od 2008. godine.

Sa Miloradom Kosanovićem, pa sa Aleksandrom Stanojevićem je svojevremeno radio u Kini, sa Slavišom Jokanovićem u Bugareskoj, a sada je postigao dogovor o saradnji i sa Zvezdinim šefom struke, što je potvrdio u razgovoru za ''Sportski žurnal''.

''Poznajem se s trenerom Milošem Milojevićem od ranije, razgovarali smo o treninzima i on je pokazao interesovanje za popunjavanje tog dela u stručnom štabu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

I sa sportskim direktorom Zvezde Mitrom Mrkelom znam se još iz reprezentativnih selekcija, razgovarao sam i sa njim, pa je usledio poziv Zvezdana Terzića, koji je izrazio želju da dođem i to sam prihvatio'', izjavio je Janković.

On je dodao i da mu ova odluka nije bila laka, da Vojvodinu doživljava kao svoju drugu kuću, ali da su prevagnuli profesionalni razlozi, za šta je dobio podršku iz kluba.

''Jako mi je drago što su ljudi iz Novog Sada na neki način odobrili tu moju nameru, doživljavajući to kao korak unapred za mene. Jedini problem bio je trenutak u kojem se sve dogodilo, jer Vojvodina je, predvođena novom upravom, u izuzetno povoljnom vremenu da zauzme visoko mesto u Srbiji, koje joj po svemu i pripada'', naglasio je Janković.

Sporotske.net