U Zvezdi oprezni nakon žreba za Ligu šampiona “Neće biti lako, ne smemo da se opustimo”

Mitar Mrkela, Dragan Džajić i Vladimir Petrović biranim rečima dovorili o Bjuniku i Didelanžu

Jermenija ili Luksemburg... Praktično kakav god scenario bio u Crvenoj zvezdi mogu sa zadovoljstvom da trljaju ruke nakon što im je žrebom za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona put ukršten sa boljim iz dvomeča Pjunik - Didelanž.

Tim iz Ljutice Bogdana novi internacionalni put krenuće sa ulogom nosioca i favorita na prvom koraku, međutim u taboru crveno-belih neposredno posle ceremonije u Nionu oprezno su govorili o potencijalnim rivalima.

"Kada igramo kvalifikacije za Ligu šampiona, onda tu nema lakih protivnika. Svaki šampion države zaslužuje ogromno poštovanje i težak je rival, a takav je slučaj i sada sa Pjunikom i Didelanžom. Imaju naše poštovanje i maksimalno ćemo pristupiti tom dvomeču, jer znamo šta nam je činiti. U obavezi Crvene zvezde je da uvek ide na pobedu i svesni smo toga, a ostaje nam još da sačekamo da oni odigraju dvomeč i da definitivno saznamo ime rivala. Neće biti lako, ali želimo da prođemo i verujem da će ekipa uspeti to da ostvari. Dobro smo ušli u sezonu, svesni smo da nas čekaju veliki izazovi u avgustu, takođe i publika prepoznaje trenutak i sve više ljudi je na stadionu. Spremni smo za evropske izazove", rekao je Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde.

Sa jednakom dozom odmerenosti o potencijalnim rivalima govorio je i Dragan Džajić.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

"Moramo da budemo zadvoljoni kada se uzme u obzir koga smo sve mogli da izvučemo na žrebu, i nadam se da je i trener Stanković zadovoljan, da je i on to želeo. Iz svog iskustva mogu da kažem "prvo skoči, pa reci hop", ali dolaze dve utakmice u kojima imamo dobru šansu da prođemo dalje i nadam se da ćemo je iskoristiti. Tu sam uvek da pružim podršku i da podelim neko iskustvo, ali što se saveta za igrače tiče tu je trener koji to radi veoma dobro. Za sada sve protiče po planu, dve pobede na startu sezone, dobro igramo i nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Nama je veoma važno i to kako igramo u prvenstvu, a ekipa iz meča u meč pokazuje da je u sve boljoj formi. Odlično smo počeli i treba tako i da nastavimo", kazao je Džajić.

Poput Mrkele i Džajića, oprezan u procenama bio je i Vladimir Petrović Pižon.

"Potencijalni protivnici su korektni, možemo sa obe ekipe da igramo, ali ne smemo da se opustimo, jer svaki rival može da napravi problem, ako se olako shvati. Žreb je doneo ono što smo priželjkivali, jer je svakako moglo i gore. Pozitivna stvar je da je kod nas prvenstvo počelo i da igrači ulaze u formu, što se videlo i posle prve dve utakmice. U dve utakmice smo postigli devet golova i to je dobro, ali ne treba previše da hvalimo, već da nastavimo da igramo. Posle četiri utakmice, doći će i ta peta, prva evropska, i siguran sam da ćemo biti još spremniji. Samo je izuzetno bitno da nikog ne potcenimo", Kazala je četvrta Zvezdina zvezda.

Mozzartsport