U Liverpool-u i dalje spominju Crvenu zvezdu

Liverpul se sprema za drugo uzastopno finale Lige šampiona. Redsi su, sasvim zasluženo, stigli do završne predstave pošto su eliminisali Porto, Bajern i Barselonu. Međutim, imala je ekipa Jirgena Klopa i crne trenutke.

Crvena zvezda je 6. novembra nadigrala i pobedila finalistu Lige šampiona na beogradskoj Marakani. Bila je to noć koju na Enfild Roudu i dalje pamte. Jesu bili Redsi ispod nivoa, ali srpski šampion je bio izvanredan i na krilima Milana Pavkova zabeležio trijumf. Jedan od najvećih svetskih klubova imao je samo tri šanse i postao žrtva najblistavije Zvezdine noći u novijoj istoriji.

„Kada me ljudi pitaju kako je Jirgen Klop reagovao posle takvog poraza verovatno očekuju da kažem kako je vrištao, vikao i poludeo od besa. Međutim, jednostavno nije bilo tako. Prosto, Jirgen Klop nije takav čovek, iako smo zaslužili kritike“, rekao je vezista Liverpula Henderson u intervju za Dejli Mejl.

Posle tog duela na Marakani Liverpul je savladao Napoli i plasirao se u narednu rundu. Dovoljno za zaključak da su na Enfildu izvukli pouke.

„Klop je takav. Uvek sačeka dan ili dva, i onda napravi mirnu analizu. Još jednom pogledamo utakmicu i vidimo gde smo grešili. Međutim, da budemo pošteni, znali smo da smo protiv Crvene zvezde bili jako loši. Odigrali smo ispod naših standarda. Odigrali smo bez intenziteta i ritma. To uopšte nije bilo dobro. Zvezda je bila klasičan udarac u zadnjicu“, jasan je jedan od najstandardnijih igrača Liverpula.

https://www.youtube.com/watch?v=3kJbIHCEu9U&t=7s

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u