Tužna priča slepog navijača Crvene zvezde koji je redovan na Marakani! “To je poslednji meč koji sam video svojim očima”

Jakov Jakić se prisetio meča protiv Dinama iz Tbilisija koji je poslednji koji je mogao da gleda

Povodom dana slepih i slabovidih, Crvena zvezda je ugostila svog velikog navijača, Jakova Jakšića, koji je pre 11 godina gotovo u potpunosti izgubio vid. Sada može da razazna obrise i boje i vidi samo sa izuzetno male male udaljenosti do jednog metra.

Ipak, Jakova ni to ne sprečava da dolazi na utakmice i bodri svoj tim.

Jakov je učlanjen u Crvenu zvezdu odmah posle rođenja, dok je imao 10 dana. Zvezdu prati još iz perioda kada su za nju igrali igrači iz zlatne generacije.

Ipak, jednu utakmicu posebno pamti. To je utakmica koju je poslednju mogao da gleda svojim očima, jer je posle toga izgubio vid.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ona utakmica koja je meni posebno draga jeste ona kada smo brat i ja smo bili na utakmici Zvezda - Dinamo Tbilisi, nakon poraza od 2:0 u Gruziji. Padala je neka strašna kiša, utakmica je počela sve kako ne treba da krene, međutim, na kraju je završila pobedom od 5:2. Pošto ovo pričamo povodom dana slepih i slabovidih, to je poslednja utakmica koju sam ja video svojim očima i zapamtio golove sa te utakmice. Nakon toga sam slabo više mogao vizuelno da pratim utakmice Crvene zvezde - otkrio je Jakov u intervjuu za klupsku televiziju.

Jakov je inače, kako čujemo, ostao i bez posla, pošto je prethodno radio u u firmi koja zapošljava slepe i slabovide, pa se u Zvezdi nadaju da će se naći humani ljudi koji bi mogli da mu pomognu da se ponovo zaposli uprkos zdravstvenom hendikepu koji ima.

(Telegraf.rs)