TUGA: U roku od dva dana preminule dve Zvezdine legende!

Pamtiće se njegov gol u finalu Kupa

Crni oblaci su se ovih dana nadvili nad Marakanom pošto je preminula još jedna legenda kluba.

Posle smrti Mališe Petrovića pre dva dana, sada je Crvena zvezda obavestila javnost da je preminuo još jedan bivši fudbaler Ranko Borozan.

Borozan je rođen 25. jula 1933. godine u Mostaru, a karijeru je počeo u lokalnom Veležu, gde je već kao sedamnaestogodišnjak dobio šansu da se afirmiše i zaigra seniorski fudbal. U Crvenu zvezdu je došao 19. decembra 1957. godine i ostao nešto više od dve pune godine, s obzirom da je 28. decembra 1959. godine pojačao OFK Beograd.

Ranko Borozan
Ranko Borozanfoto: crvenazvezdafk.com

Za to vreme, Borozan je u našem klubu odigrao ukupno 74 utakmice (23 u prvenstvu, 43 prijateljske, sedam utakmica u Kupu i jednu utakmicu u Kupu Uefa) i postigao pet pogodaka, a stigao je i da debituje za B tim reprezentacije Jugoslavije.

Posebno važan Borozanov gol za Crvenu zvezdu bio je onaj u finalu Kupa u sezoni 1957/58 kada je postigao pogodak klubu u kom je počeo karijeru u trijumfu crveno-belih od 4:0.

Sa crveno-belim timom osvojio je jednu titulu prvaka Jugoslavije, kao i dva nacionalna kupa.

Ispraćaj za kremaciju Ranka Borozana biće obavljen u najužem krugu porodice, dok će komemoracija biti obavljena kad se Vanredno stanje bude završilo. FK Crvena zvezda će blagovremeno obavestiti o datumu.

Espreso