TUBAKOVIĆ RAZOČARAN! “Nisam mogao da ih prepoznam”

Penali su odlučili pobednika, a fortuna je bila naklonjena Škotima

Selektor fudbalera Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je da njegova ekipa nije od starta zaigrala ofanzivno i nije napala Škotsku, pa je to kasnije predodredilo epilog meča u kom su "Orlovi" poraženi.

Srbija je regularni deo meča na Marakani završila sa 1:1 posle golova Rajana Kristija u 52. minutu, a zatim i Luke Jovića u 90.

Isti rezultat ostao je i posle 30 minuta produžetaka, tako da se pristupilo izvođenju penala.

Srbija nije ličila na tim koji se suprotstavio Norveškoj pre mesec dana, pa je Škotska zasluženo prošla dalje. Na pitanje da li ga je iznenadila ofanzivna igra gostiju na Marakani, Tumbaković kaže da nije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Nije bilo veliko iznenađenje mislim da je pre u pitanju neka naša smušena igra od početka. Jednostavno nije bilo ni dogovoreno ni planirano, a ispalo je kao da su nas iznenadili. Nisu. Kad smo uspostavili igru i na poluvremenu se dogovorili da to bude malo ubedljivije, onda je i odnos snaga bio drugačiji.

- Došli smo do tog rezultata koji nas je prebacio u nastavak, ali nismo imali snage, malo i sreće. A penal je čista sreća. Škoti su i protiv Izraela dali svih pet, a Izraelci su promašili jedan. Sad se to ponovilo. Kad jedna ekipa dozvoli sebi da dođe do penala, više ništa nije izvesno - kaže Tumbaković za Sport klub posle meča.

Aleksandar Mitrović je promašio odlučujući jedanaesterac za našu selekciju u petoj seriji i time je Srbija eliminisana. Tumbaković smatra da do penala nije ni trebalo da dođe.

- Smušen početak utakmice, nisam ni ja mogao da ih prepoznam. Ništa od dogovora nije ispoštovano. A kad počneš da igraš onda je već kasno. Kad juriš rezultat. Umesto da smo mi uspostavili, da smo mi vodili utakmicu i da smo napadali, prebacili težište igre na njihovu polovinu. Dali smo im mogućnost da se razigraju i kad se to desi, dođu do prednosti, a tada je teško napraviti rezultat - objašnjava selektor Srbije.

Tumbaković je razočaran što naša selekcija ni posle 20 godina nije otišla na prvenstvo Evrope, pa dodaje da će morati da sačeka novu priliku.

- Dobro, to je sve sastavni deo posla kojim se bave momci, pa i ja. Mnogo smo očekivali, odgovornost je bila velika, nažalost nismo uspeli da odgovorimo očekivanjima, ali sutra je novi dan, idemo dalje - zaključio je Tumbaković.

(Telegraf.rs)