TRINKIJERI: Lako je sva go*na baciti sada, ali ima nešto više od toga…

Nedostajalo je malo sreće Partizanu u večerašnjoj utakmici da izbori majstoricu. Na kraju je Zvezda slavila rezultatom 75:76.

U uvodnom izlaganju sportskoj javnosti nakon meča trener Partizana Andrea Trinkijeri imao je šta da kaže.

– Čestitam Zvezdi na pobedi, dobili su nas na individualni element. Ali, ovo je bila fantastična serija, trajala je sedam dana, a osećam se kao da je trajala 70 godina. Naučio sam za sedam dana više o košarci nego za ceo život, barem o košarci i oko košarke. Želeo sam da kažem nešto pametno, ali neće biti lako – bili su koraci! Tri i po koraka. Bila bi peta utakmica. Moji igrači i navijači su zaslužili majstoricu, ali je neće biti. Sada je lako sva go**a baciti na sudije, ali ja neću to uraditi. Ima puno više od toga. Sistem ne radi. šta se desilo u ovoj utakmici, pogrešili su, znaju to i oni.Bila bi naša lopta na 0,5 sekundi do kraja. Ali šta ja tu momgu. Moraš biti puno hrabiriji da ovako izgubiš. Biti Partizanovac mora i to. nema tuge. borili smo se, grešili nešto nam je falilo, ali to nisu muda i srce. Nemojte nikoga individualno kriviti, nije momenat. Grobari, nema tu puno, puno više je pokvareno u prvoj utakmici nego što je večeras, počeo je Trinkijeri.

Da li bi bilo smisla igrati petu utakmicu posle ovakvog suđenja?

– Sigurno je tu nešto trulo. Ali šta sad? Predati se? Ne znam… ja se ne bih predao. Ne bih. Ima poente to što si rekao, odgovorio je Trinkijeri na konferencij.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kada ste došli rekli ste da ste došli zbog mirisa Pionira?

– Večeras malo smrdi, kratko je odgovorio Trinkijeri.

Na pitanje da li će ostati, nije želeo da da odgovor.

– Ne ne ne, nije momenat za to. Večeras boli. Znam samo jedno da sam dao sve što sam imao za Partizan, kaže trenere crno-belih.

Šta je bilo pokvarrno u prvoj utakmici?

– Ja sam isključen zato što sam rekao da nije faul, dobio tehničku, okrenuo se i on me je (sudija) isključio. Tako je kada neko laže, nastavlja Trinkijeri.

Ako je ovakav sistem ovde, kakav je u ABA ligi?

– Kada te američka policija zaustavi, kaže da sve što kažes može biti upotrebljeno protiv tebe. Nemoj me nagovoriti da kažem nešto, svi su videli sve. Povređuje me kada neko laže, to je nešto više. Ali da pričam o ABA ligi nemoj me terati, iskren je Trinkijeri.

Partizan je uložio žalbu, kakav epilog tu očekujete?

Najbolju bocu vina koji mogu da nađem, ali neće biti dovoljna jedna, šalom je zatvorio konferenciju trener Andrea Trinkijeri.

hotsport.rs