Tri godine nije igrao za reprezentaciju a sad će biti tajno oružje protiv Mađara

Selektor je istakao Mijata Gaćinovića kao igrača koji ga je posebno iznenadio od svih na spisku

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi pucao je od samopouzdanja na konferenciji za medije, koju je održao u Staroj Pazovi pred mečeve protiv Mađarske 14. oktobra i protiv Crne Gore tri dana kasnije u Beogradu.

Piksi će na raspolaganju imati 28 igrača, pošto je zbog povrede otpao Dušan Vlahović.

Najavio je selektor da će na terenu imati 11 ratnika, gde će pristup protiv Mađara u Budimpešti morati da bude kao u drugom poluvremenu na meču koji je odigran u Beogradu i da se razmišlja o određenim taktičkim varijantama, gde bi Srbija bila opasnija po gol rivala i kako bi se više timski oslanjala na svoju igru.

Na spisku selektora je posle duge pazuze i skoro tri godine kasnije, ponovo i Mijat Gaćinović, koji igra sjajno u AEK-u.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

On je i prvi igrač kojeg je Piksi pomenuo kada je upitan da ko ga je od igrača sa spiska posebno iznenadio i uverio da zaslužuje možda da se nađe i u startnih 11.

Mijat Gaćinović. On je prošle godine odigrao na visokom nivou, ali je dva puta od starta kvalifikacija imao povrede kada je trebalo da bude na spisku, pred Bugare je imao problem sa preponama, ali vidim da se vratio, pre nekih desetak dana sam bio u Atini i gledao sam jedan meč, taj meč nije bio razlog, već da se obave neki razgovori. Raduje me da je u odličnoj formi i što se zdravstvenog stanja tiče, da je ok. Ostale igrače znam, jedino Gaćinović nije bio, mislim da je potpuno zasluženo na spisku, da li će igrati, videćemo, ali da imam poverenja u njega, to je jasno - rekao je Piksi.

Zanimljivo je da je i ada je upitan o tome zašto Darko Lazović nije na spisku, kao jedan od razloga je Piksi naveo i upravo Gaćinovića.

On ima nekih problema sa povredom, u poslednje vreme je počeo da igra, slažem se da je postigao bitan gol u Bugarskoj, ali ima i drugih igrača koji konkurišu za tim, tu je i Gaćinović, još neki igrači, neko mora da sačeka drugu priliku.

Sve ovo nagoveštava da bi Gaćinović mogao da zaigra protiv Mađara možda i od starta u Budimpešti.

Interesantno je da je Gaćinović poslednji meč za rerezentaciju Srbije odigrao još pre tri godine, 18. novembra 2020. godine, kada je u Ligi Nacija pobešena Rusija sa 5:0. Zanimljivo je i da je tri dana ranije igrao protiv Mađarske u Budimpešti, gde bi trebalo da ponovo zaigra posle skoro tri godine pauze.

(Telegraf.rs)