Trener Partizana o Zvezdinim igračima: “Dragović je klasa, Zvezda dovodi iz Valensije”

Trener Partizana mirne glave sumirao derbi poraz

Malo ko je u Humskoj očekivao neslavan epilog 166. večitog derbija, tek nisu totalnu inferiornost u igri, u šansama, u odnosu snaga, i tu nemoć da se nađe odgovor na superiornu igru protivnika, pa je izdanje crno-belih u komšiluku bila tema i na konferenciji posvećenoj narednoj utakmici sa Lučanima (17.05)

Konkretno, novinare je zanimao stav trenera Stanojevića o lideru defanzivne linije praveći paralelu sa Zvezdinim Dragovićem, jer je Partizanova odbrana potpuno podbacila kad je bilo najvažnije.

Bavim se trenutkom ali razmišljam na duže staze. Naša odbrana je bila izvanredna sve utakmice i derbije, sad je Zvezda stvorila tri šanse, postigla dva gola. Dragović je klasa, igrao je na nivou na kom je igrao, Zvezda je dovela desnog beka iz Valensije, Dragović je igrao Bundesligu i standardni austrijski reprezentativac. Jedna utakmica se tako desi i ne možemo da komentarišemo samo nju. Odigrali smo derbi 120 minuta, nismo primili gol, nismo dozvolili šansu. Možda je vođa neko drugi, a da nije iz odbrane. To su drugačiji profili, drugačiji tip ličnosti - smatra trener Partizana.

Rikardo je takođe bio tema razgovora, jer je i on bio daleko ispod svog nivoa, pa s otud postavilo pitanje svežine najboljeg igrača Partizana.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Igrao je poslednji derbi na našem stadionu, dao gol i bio izvanredan. Bili smo blizu pobede. Možete da razmišljate na različite načine, i na ovaj i na onaj način. Teško je ako imate jednog igrača koji je klasa i koji rešava takve utakmice, da mu kažete: "Ajde sad ti odmori za derbi, pa igraj protiv Lučana". Morate da napravite balans u ekipi i vreme će pokazati ko je ko. Vidite činjenice i ono što je vidljivo golim okom, na vama je da polemišete. Sve je to relativno, teško je izbalansirati, mi nemamo osam stranaca pa da možemo da iskalkulišemo s nekim. Imamo tim koji je jedinstven i igra na određeni način.

Stanojević je priznao da se najviše kaje zbog toga što je Jevtovića uveo tek u nastavku meča.

- To je najveća greška koju sam napravio što nije počeo derbi. Doneo je to što je trebalo da nam donese. Sada se ne oseća najbolje, videćemo za sutra. Sve je bolji i bolji, a pošto nemamo još Fejsu bitno je koliko Jevtović može da izdrži, ko mu je zamena, da li može da izdrži 90 minuta, da igra utakmice na par dana. On je generalno doneo to što smo mi očekivali od njega.

(Telegraf.rs)