Trebaće vam kovid propusnica da gledate Srbiju – Portugal i košarkaški derbi, evo i gde

Trebaće vam Kovid propusnica da gledate Srbiju - Portugal, i košarkaški derbi, evo i gde

Ograničenje za ugostiteljske objekte i kladionice, koje je od ove nedelje od 20 časova, uticaće na mnoge koji žele da gledaju dva bitna meča za našu sportsku javnost

Nakon što su ograničenja za nevakcinisane i one koji nisu preležali korona virus uvedena do 20 časova, i nakon što su pored ugostiteljskih objekata ograničenja primenjena i na kladionice, to dovodi do problema mnoge koji žele da gledaju TV prenose dva najvažnija sportska događaja koja se preklapaju u nedelju - meč Portugalija - Srbija (20.45), kao i prvi ovosezonski košarkaški večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana (19.00).

Naime, opšte je poznato da je nosilac TV prava za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo SBB, a da prenos reprezentacije neće biti na TV programima sa nacionalnom frekvencijom, pa tako najmanje polovina stanovništva nije u prilici da gleda odlučujući meč Orlova za plasman na Mundijal i jedan od najvažnijih u poslednjoj deceniji.

Isto važi i za prvi košarkaški derbi ove sezone, koji prenosi Arena Sport.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Taj meč počinje nešto ranije, od 19 časova, ali pošto već od 20.00 počinju restrikcije i kontrolisanje kafića i kladionica, oni koji ih nemaju, mogu da odgledaju samo prvo poluvreme.

Takođe, problem je i što će se kraj košarkaškog derbija preklopiti sa početkom meča u Lisabonu.

Pošto jedan deo Srbije nema Novu S, a drugi Arenu Sport, mnogi onda pronalaze rešenje u gledanju utakmica u kafiću ili u kladionici.

Ali, pošto će zbog uvođenja ograničenja za osobe bez kovid propusnica već od 20.00 u nedelju kafići i kladionice biti nedostupni za njih, mnogi će morati da pronađu alternativne načine da gledaju mečeve koji su od velike važnosti za sportsku javnost u Srbiji.

Podsetimo, kazna ukoliko vas komunalci zateknu u kafiću ili kladionici iznosi 5.000 dinara, za vlasnike lokala je 300.000 dinara, dok je za kovid redare kazna 50.000 evra.


Telegraf.rs