Topić izabran kao 12. pik na draftu ali ipak ostaje u Crvenoj zvezdi!?

Vrlo pozitivan signal za klub sa Malog Kalemegdana stiže iz SAD

Srpski košarkaš, Nikola Topić odabran je noćas kao 12. pik u prvoj rundi NBA drafta od strane Oklahoma siti Tandera, ali po svemu sudeći neće naredne sezone igrati u ovom timu, ako je verovati rečima generalnog menadžera ekipe Sema Prestija. To bi mogao da bude izuzetno pozitivan signal za Crvenu zvezdu.

Naime, kako je i sam Presti objasnio, potrebno je napraviti plan postepenog oporavka Topića od povrede kolena koju je zadobio u drugom delu ove sezone, zbog čega on nije najspremniji da odmah ode na američke parkete. Podsetimo, prošle sezone branio je boje Zvezde i Mege.

- Odradićemo plan u vezi sa povredom. Izuzetno smo optimistični u smislu toga šta smo videli i mislim da ćemo sve uspeti i da rešimo, ali takođe očekujemo da Topić neće igrati za nas sledeće sezone - rekao je Presti nakon drafta.

Posebno je interesantno da je Vasa Micić imao ulogu savetnika Prestija kada je reč o Topiću.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Proveo sam jako mnogo vremena razgovarajući sa Vasom o ovom igraču. Iskreno, on mi je pomogao dosta, Vasa je u ranoj fazi karijere imao sličnu povredu. Mislim da svi znaju šta mislimo o Miciću. On ima sjajnu košarkašku pamet i to što sam mogao da razgovaram sa njim, ne samo o igraču već i o tome kroz šta neko u tim godinama prolazi je bilo važno zbog same empatije.

Glavni kvalitet Topića je po njegovom mišljenju - zrelost.

- Ono što kod Nikole vidim kao jako interesantno i važno je to što je zreo za svoje godine. Jako je zrela osoba. On je sjajan saigrač, mislim da ima sjajno razumevanje dinamike tima i da dobro razume sebe. Mislim da je to veoma retko i intrigantno je imati tako nekog u timu. 

(Telegraf.rs)