TOMIĆ: Poslednji šut nije odlučio meč, već sedam poena!

Košarkaški derbi u svakom smislu te reči večeras su odigrali Partizan i Crvena zvezda. Domaćin je slavio 73:72, a crveno-belima je u završnici nedostajalo malo sportske sreće.

Trener gostujuće ekipe Milan Tomić je nakon meča sumirao utiske.

– Pravi derbi, preokrenuli su u finišu. Rekao sam igračima da kontrolišemo rezultat celu utakmicu. Partizan je najjači u kontri, stigli su sedam razlike i tu je razlog poraza, nije razlog što je Zagorac pogodio trojku. Nije problem bio skok u napadu. Bile su problem greške u poslednjih dva i po minuta, tada su oni preokrenuli. Sada je 1:1, idemo dalje, rekao je Tomić nakon meča.

Na pitanje koliko će trajati ova serija rekao je…

– Kada bih to znao ne bih bio dobar trener, nego…

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Koliko će trajati ova serija?

Uslovi za igri u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ bili su veoma teški za igru.

– Šta bih mogao da kažem, da se stavi rashladni uređaj? Ne znam, kako je tako je… Stvarno jesu nenormalni uslovi za igru, istakao je trener Zvezde.

Plejmejker Crvene zvezde Filip Čović čestitao je Partizanu na pobedi.

– Čestitam Partizanu, bila je tvrda i teška utakmica, kao što je bila i prva. Odlučio je taj jedan šut, ne mogu da kažem da smo ga loše branili, ali na našu žalost odlučio je taj jedan šut, nismo ga loše branili, ali je meč odlučio taj jedan šut, rekao je

Pitanje novinara odnosilo se na ozbiljan pristup ka poslednjem šutu Zagorca.

– Da li mislite da smo neozbiljni u ovakvoj utakmici? Ne, ne, ne možete tako da kažete, može da se kaže da smo pogrešili, ali ne da smo bili neozbiljni. Uzeo je težak šut, videli smo svi, bili smo na istoj utakmici, rekao je Čović.

Iz dvorane “Aleksandar Nikolić” – Stefan Smuđa, HOTSPORT.RS