“To što nema Crnogoraca u Zvezdi i Partizanu govori da nešto nije u redu”

Jedan od vodećih igrača je, doduše, Mirko Ivanić, koji je bio reprezentativac Crne Gore, sve do famoznog "slučaja Kosovo"

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak će igrati sa Glazgov Rendžersima prvi meč osmine finala Lige Evrope, a akter prethodnog duela srpskog i škotskog kluba, u avgustu 2007. godine, bio je tadašnji crnogorski reprezentativac Igor Burzanović.

Petnaest godina kasnije u crveno-belom dresu nema nijednog crnogorskog igrača, malo ih je bilo i minulih godina... Slično je i u Partizanu, u kome je Igor Vujačić, donedavno Aleksandar Šćekić.

Burzanović smatra da to nešto govori.

Crnogorski fudbaleri uvek su bili interesantni večitim rivalima i ostavili su trag, međutim činjenica da su Zvezda i Partizan prestali da dovode igrače iz naše lige nagoveštaj je da nešto nije u redu. Praktično nije bilo prelaznog roka da ne pređe neki igrač iz Crne Gore u jedan od dva najveća tima u Srbiji, a aktuelna situacija indikator je da su potrebne određene promene. Radulović je sada uz prvi tim crveno-belih, čuo sam dosta pozitivnih komentara na njegov račun, ali nisam stigao da steknem konkretno mišljenje o njemu kroz utakmice - kazao je Burzanović za Mozzartsport.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Jedan od vodećih igrača je, doduše, Mirko Ivanić, koji je bio reprezentativac Crne Gore, sve do famoznog "slučaja Kosovo".

- Ne bih se mešao u dešavanja oko Ivanića i reprezentacije. Ispratio sam čitavu situaciju, igrama ima mesto u nacionalnom timu, ali radi se o odluci na višem nivou. U sadašnjoj formi i na nivou na kojem igra doprinio bi reprezentaciji, a igre za Crnu Goru bile bi veliki plus i za njega i klub. Situacija je kompleksna, ali mu svakako želim sve najbolje - kazao je Burzanović.

(Telegraf.rs)