“To je obično SMEĆE” Iznete nove gnusne laži o Đokoviću

Iako je prošlo već skoro mesec dana ne stišava se bura oko deportovanja najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića iz Australije.

Australijski portal „Jahu sports Australija“ napisao je svoju verziju događaja koju je prošao Novak Đoković u Melburnu, na šta je burno reagovala Katarina Pjetlović, savetnica u Udruženju profesionalnih teniskih igrača, koje su osnovali Novak Đoković i Vasek Pospišil

Australijski medij bavio se prijavom Novaka Đokovića za Masters u Indijan Velsu, navodeći da je najbolji teniser sveta, izgleda, napravio zaokret i da će se vakcinisati.

Pre nego što su se bavili tom temom, na početku teksta podsetili su zašto je Đoković deportovan iz Australije i tu su naveli nekoliko pogrešnih rečenica.

"Srbin je mislio da mu je odobreno medicinsko izuzeće od Teniskog saveza Australije, ali tu odluku poništile su granične snage i to je potom potvrđeno na sudu“, piše u tekstu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Katarina Pjetlović je ovu rečenicu označila kao netačnom nazvavši je – smećem.

"'Mislio je da mu je odobreno' – odobreno mu je“, citirala je Pjetlović tekst i ispravljala.

"'Naknadno potvrđeno na sudu' – ne“, dodala je.

U nastavku teksta navodi se da je Đoković deportovan zbog antivaskerskih stavova, što je još jedna laž iz australijske kuhinje, pošto srpski teniser nikada nije rekao da je protiv vakcine.

Ali, to je već toliko ispričana priča i Australijanci je verovatno nikada neće promeniti.

Kada je reč o Indijan Velsu, to što je Đoković prijavljen za turnir ne mora ništa da znači.

Ukoliko nije bio vakcinisan u januaru za Australija, veliko je pitanje da li je to uradio nakon toga, a da bi se igralo u Americi potrebna je potvrda o vakcinaciji protiv virusa korona.

Turnir u Indijan Velsu igra se od 7. do 20. marta.

Kurir sport