Težak poraz Srbije od reprezentacije Mađarske! Evo šta je potrebno Srbiji da se plasira na EURO

Situacija je jasna

Zakomplikovala je fudbalska reprezentacija Srbije odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, porazom od Mađarske u subotu veče u Budimpešti!

Orlovi su igubili 2:1 i ostali su na 10 bodova, dok im je do kraja ostalo da odigraju još dve utakmice, Mađari su "skočili" na 13, Crna Gora ima osam, a ove selekcije su sa utakmicom manje u odnosu na izabranike Dragana Stojkovića Piksija

Situacija je jasna kada je u pitanju plasman na EURO! Srbija će evetualnom pobedom nad Crnom Gorom u utorak veče i najmanje remijem protiv Bugarske obezbediti plasman na EP u Nemačkoj.

Orlovi bi u tom slučaju imali najmanje 14 bodova, koliko bi potencijalno osvojila i Crna Gora, ukoliko potencijalno naravno dobije duele protiv Litvanije u Podgorici i Mađarske u gostima.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Vredi pomenuti da bi Srbija u tom slučaju imala bolji međusobni skor od Crne Gore, jer je u gostima slavila rezultatom 2:0.

Ukoliko Srbija odigra nerešeno sa Crnom Gorom i dobije Bugarsku, Orlovima će do kraja kvalifikacija biti potrebno da Sokolovi naprave makar jedan kiks na tim utakmicama sa Litvanijom i Mađarskom.

S druge strane, ako Srbija izgubi od Crne Gore, za plasman na EP Orlovima će biti potrebna pobeda nad Bugarima i da Crnogorci ne dobiju Litvaniju i Mađarsku. S tim da će u tom slučaju biti veoma bitno kojim bi rezultatom Srbija potencijalno izgubila.

(Telegraf.rs)