“Teško ćemo u Ligu šampiona i sledeće godine” Terzić zabrinuo Delije (FOTO)

Vreme je kad se svode računi. Još nekoliko dana je do isteka 2018. koja je će ostati upamćena kao najplodnija u istoriji Crvene zvezde još od čuvene 1991. i trijumfa u Bariju i Tokiju, pa se prvi čovek crveno-belih Zvezdan Terzić s pravom ovih dana šepuri postignutim rezultatima i finansijskim plenom iz Lige šampiona.

Pre nekoliko dana u razgovoru za televiziju Prva generalni direktor srpskog šampiona i aktuelnog lidera Superlige kazao je da je Zvezda zaradila preko 50.000.000 evra i je njeno poslovanje u potpunosti stabilizovano, da bi u intervjuu za Blic još detaljnije pričao o finansijama. Zapravo o zaradi…

„Zaradili smo 58.000.000 evra u ovoj sezoni. Puno je uloženo u ostvarivanje zavidnih rezultata, u sportski sektor – kako bismo u budućnosti bili još jači. Vraćali smo stare dugove, radili na poboljšanju insfrastrukture na stadionu i oko njega. Sada sa ponosom možemo da kažemo da Crvena zvezda stoji na stabilnim nogama. Još jednom ponavljam: dug varira između 10 i 12 miliona evra i ne opterećuje normalno funkcionisanje. A radićemo na tome da se dug i dalje smanjuje“.

Godina 2018. po svemu je istorijska za Crvenu zvezdu, međutim Terzić spušta loptu…

„Sezona zaista za ponos svih zvezdaša. Najuspešnija još od 1991. Više od dve i po decenije čekalo se na ovako nešto, zato svi treba da budemo srećni i ponosni. Da se ne lažemo, malo ko je očekivao da Zvezda može da napravi ovakve rezultate. Prevazišli smo sami sebe, prebacili sopstvena očekivanja. Titula osvojena na dominantan način, onda ulazak u grupnu fazu Lige šampiona počevši od prvog kola kvalifikacija. To je bio šlag na torti. Da li sve to možemo da ponovimo 2019? Rezultati nam ne dozvoljavaju da se uspavamo, već nam daju novi motiv, impuls i energiju da naredne godine ponovimo sve to. Ne kažem da ćemo uspeti. Ne obećavam. Realno, teško da ćemo uspeti, ali nama će to svakako biti cilj. Niko ne može da nam oduzme pravo da se nadamo. Borićemo se“.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Za nove uspehe potrebna su pojačanja, Terzić se dotakao i te teme.

„Praksa je da ne otkrivamo planove za prelazni rok. U suprotnom sebi otežavamo put da do tih igrača i dođemo. U najvećem broju slučajeva pokazale se da oni fudbaleri koji se najčešće pominju na kraju ne budu dovedeni. Imamo veliki fond igrača, što se pokazalo kao pun pogodak, da maksimalno proširimo roster. Da nije bilo tako sigurno ne bismo mogli da ostvarimo zapažene rezultate. Sada više nema Evrope. Za razliku od jeseni, kada smo odigrali 37 utakmica, na proleće će ih biti duplo manje. Ujedno prestaje potreba za tolikim brojem igrača. Tako da ćemo smanjiti fond, biće odlazaka“.

Ponude ne manjkaju?

„Za sve naše igrače postoje ponude! Na slatkim smo mukama – šta uraditi, koga prodati, koga zadržati? Videćemo… Pojedinci sigurno neće moći da idu u predstojećem prelaznom roku. To posebno važi za Marka Marina, Milana Borjana, El Fardua Bena, Ričmonda Boaćija… Boaći nije na prodaju! Odlasci jesu neminovnost, ali uradićemo sve da kostur tima zadržimo. Važno je što smo produžili ugovore sa Milanom Pavkovim i Filipom Stojkovićem, isto ćemo pokušati da uradimo i sa Vujadinom Savićem ovih dana, pa sa Nenadom Krstičićem“.

Kada su dolasci u pitanju lista se ne završava sa Erikom Jirkom, Nemanjom Milunovićem i Milošem Vulićem. To i Terzić potvrđuje:

„Planiramo da dovedemo još nekoliko mladih igrača iz domaće lige“.

Navijače posebno zanima status trenera Vladana Milojevića?

„Sa Milojem smo potpisali ugovor do 2020. I ne samo to – ne razmišljamo uopšte niti nas zabrinjava to što ga mnogi klubovi traže. Dakle, trener je zabetoniran“.

Pored rezultata koji su u Zvezdi uvek imperativ za 2019. godinu u planu je jedan veliki projekat – rekonstrukcija stadiona.

„Palnovi su veliki, ali verujem da ćemo ih ostvariti, kao što smo i ove dosad. Konkurs za idejno rešenje za rekonstrukciju sa atletskom stazom i bez nje otvoren je do 31. januara. Formirana je komisija, ona će u februaru izabrati tri najbolja rešenja, a onda očekujem da već u martu krenemo sa rekonstrukcijom kompletne zapadne tribine“.

mozzarsport.com