“Teško bez Ivanića, ali lako s Kataijem”

https://www.instagram.com/napa_apartments/

Daću sve od sebe da matiram Stojkovića i obradujem verne navijače – obećava Italijan

U Srbiji se oduvek na internacionalce, tako i u Crvenoj zvezdi, gledalo s posebnom emocijom.

Pojedinci bi rekli i sa da-leko više pažnje i kredita nego što zaslužuju.

Zvezdaškoj javnosti mnogo ne treba da nekog zavoli, još ako više od mak-simuma pruži protiv večitog rivala, toj ljubavi nema kraja. Na svojoj koži to su osetili Segundo Kastiljo, Ibrahim Gaj, Ričmond Boaći… Možda tako bude i s prvim Italijanom u srpskom fudbalu - Diegom Falćinelijem.

Fudbaler Bolonje na pozajmici u Zvezdi nije mogao da zamisli lošiji start u najtrofejnijem srpskom klubu. Promašeni jedanaesterac u meču s Omonijom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, malo šta bi moglo da izbriše iz sećanja simpatizera.

Ali. Uvek postoji ono - ali. A, to je učinak u najvećoj smotri srpskog fudbala. Pogodak, još odlučujući zasigurno bi otkravio i najtvrdokornije. Zasad je napadač sa Apenina postigao četiri superligaška gola - dva Voždovcu i po jedan Mladosti i Napretku – tako da u sjajnoj formi dočekuje prvi duel s Partizanom.

- Odmeravanje snaga Crvene zvezde i Partizana je poznato i u mojoj otadžbini - kazao je Zvezdin golgeter Falćineli u prvom intervjuu za „Sportski žurnal”. - Razgovarao sam sa saigračima dugo o derbiju, mada i odranije znao koliko je bitan igračima, klubu i navijačima. Takođe i s trenerom Stankovićem, meni mnogo važnom u Zvezdi. Pomaže mi u svemu, na terenu i van njega. Da… Dejan je dobar trener i izuzetan čovek. 

Iskustvo postizanja golova iz Italije sa uspehom je preneo u Srbiju.

- Fudbal je tamo vrlo taktičan, mnoge ekipe ne napadaju iz straha od primljenih golova.

Falćineli ne pripada većini fudbalera koji imaju amajliju ili rituale pred utakmicu.

- Koncentraciju stičem samo uz muziku, istovetno biće i sutra na stadionu Partizana. Daću sve od sebe da matiram golmana Partizana, za veliku radost svih klupskih struktura i zvezdaša. Imamo šansu da odemo na plus jedanaest bodova i još više približimo odbrani titule.

Falćineli je zbog pozitivnog testa na koronavirus Mirka Ivanića izgubio na 14 dana glavnog asistenta, stoga i za su-trašnji duel s komšijama.

- Nedostajaće, ne samo meni, već i timu. Dobra je fudbaler i momak, iskoristio bih priliku i poželeo brzo ozdravljenje. 

Zna ko bi mogao da mu asistira, u Ivanićevom odsustvu.

-  Aleksandar Katai! Izvanredan je fudbaler, paker i strelac. Mada, najmanje je važno ko će dati poslednji pas ili postići gol. Bitna su jedino tri boda – zaključio je Falćineli.

Sprotski žurnal