Terzić tvrdi da mu više nije mesto u Crvenoj zvezdi ali on ne odustaje! “Nikada se nisam osećao motivisanije”

Oglasio se štoper Crvene zvezde i poslao jaku poruku

Četvorica štopera, trojica u startnih 11, odigrala su Zvezdinu generalnu probu protiv Šturma, a među njima nije bio Miloš Degenek.

Godinama standardni defanzivac sada nije u prvom planu kod trenera Dejana Stankovića, ali sudeći po objavi na društvenoj mreži Instagram to ga neće naterati da odustane i potraži novi klub.

Nikada se nisam osećao motivisanije, nikada nisam bio gladniji i odlučniji da uspem i dokažem vrednost. Prvo sebi, pa drugima – napisao je Degenek i izazvao brojne reakcije kroz komentare navijača Crvene zvezde koji ga prate na društvenim mrežama.

Mnogi su mislili posle odlaska Milunovića da će Degenek činiti tandem sa novajlijom Dragovićem, ali planovi trenera Stankovića su drugačiji. Ispred reprezentativca Australije trenutno su Srđan Babić, Radvan Pankov, pa čak i Strahinja Eraković.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Degenek je počeo da gubi pozicije još krajem prošle sezone, odlukom trenera nije bio starter u finalu Kupa Srbije protiv Partizana. Postojao je tada nagoveštaj za aktuelna dešavanja, oslikana u izostavljanju sa generalne probe.

Nije Degeneku pozitivno uticalo na status i što je praktično bez odmora stigao na okupljanje tima, pojavio se na prozivci kad i ostali saigrači i pored činjenice da je prethodno imao nekoliko utakmica za reprezentaciju Australije.

Imao je Degenek pred kraj prethodne sezone ponudu da je preseli u Singapur, ali mu igranje u toj ligi i pored veće zarade nego u Crvenoj zvezdi nije bilo interesantno. Kad se sve sagleda, odluka mu je bila očekivana, jer je to liga ispod njegovih standarda.

Nove ponude nema, a i ako je bude utisak je da je Degenekov motiv da preokrene situaciju oko statusa u Zvezdinom timu toliko veliki da odlazak ne dolazi u obzir.

Svestan je i on da je u prethodnom periodu igrao nešto slabije, ali takođe i da konkurencija nije toliko žestoka. Prostor za promenu postoji, ali samo u slučaju da Stanković definitivno nije prelomio da ne računa na reprezentativca Australije.

Prema trenutnom stanju, jasno je da će startni štoperi kad ekipa igra u formaciji 4231 ili 4141 biti Dragović i Babić, kao i da je u odnosu na Degeneka u prednosti i PankovErakovićeva povoljnost je da je bonus i to je razlog zbog čega bi mogao da dobija više šansi u prvenstvenim mečevima, ali moraće za konstantniju šansu da podigne nivo igre.

SportskiŽurnal