Terzić sa JARINJA! “Došli smo da se bavimo sportom”

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić razočaran je što utakmica 1/16 finala Kupa Srbije između Trepče i srpskog šampiona neće biti odigrana na Kosovu i Metohiji.

Ekspediciji Crvene zvezde prelaz administrativne granice Jarinje zabranila je policija samoproklamovane države Kosovo, pa će ovaj meč najverovatnije biti odigran sutra u Staroj Pazovi.

Terzić je poručio da je želja crveno-belih bila da igraju fudbal i obraduju narod u svojoj južnoj pokrajini.


"Svedoci ste svega ste šta se desilo, došli smo da igramo fudbal i bavimo se sportom, ali to nam je zabranjeno i uskraćeno i pored preporuke FIFA. Kosovske institucije su se oglušile o preporuku najveće svetske fudbalske organizacije. Predstavnici policije Kosova su nam saopštile da nam je ulazak zabranjen, to je odluka Vlade Kosova. Hteli smo da budemo sportisti, da priredimo praznik ovom narodu narod, ali to nam je onemogućeno. Utakmica će verovatno biti odigrana sutra u Beogradu. Kosovske institucije su još pokazale da je sve što oni rade farsa i laž, bez obzira na to što se pozivaju stalno da sport ne sme da ima granice. Ponosan sam na navijače, pokazali su da je Crvena zvezda Srbija i da gde god ima srpskog naroda, tu su i navijači Crvene zvezde", rekao je Terzić novinarima na Jarinju.

Da li je bilo nagoveštaja da utakmica može da bude odložena?

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u


"Dolazile su razne informacije, Nismo mogli da se bavimo nikakvim insinuacije, prporuka FIFA je bila nedvosmislena. Nije bio nijedan razlog da se ne odigra utakmica. Ništa nismo radili od uobičajenog, Trepča svoje prvenstvene mečeve igra u Kosovskoj Mitrovici, odnosno Zvečanu. Očigledno da je ovo jedna velika diplomatska pobeda Srbije, Fudbalskog Srbije i Crvene zvezde, dobili smo podršku FIFA, sve što su oni izjavljivali bila je laž, zato smo objavili dokument koji smo dobili od najveće sportske ogranizacije", poručio je Terzić.

FotoMOZZART Sport Mozzartsport