Terzić progovorio o Milojevićevom odlasku: Biće ovo turbulentno leto (FOTO)

Nije sve u ponudi – ističe Terzić. Kada sam pred meč Lige šampiona bio na ručku sa De Lorentisom, predsednikom Napolija, pitao sam ga da li će prodati Kulibalija pošto imaju ponudu od 75 miliona evra. Odgovorio mi je: „Mi prodajemo naše najbolje igrače samo onog trenutka kada vidimo da je došlo do njegovog zasićenja i zasićenja njegove porodice u klubu i našem gradu“. De Lorentis pametno priča.

Ne mogu da prežalim jedan trenutak o kome nikad nisam govorio. Grof Božović je posle godinu i po dana došao kod mene i rekao mi: „Terza, došlo je do zasićenja, ne mogu više, pusti me. Uzeli smo letos titulu, sad sam uzeo jesenju titulu, imamo šest bodova više od Partizana. Pusti me da idem. Ne znam gde ću, ali ovde više nisam srećan, pod velikim sam pritiskom, prazan sam, dostigao sam neki svoj vrhunac, neće biti dobro ni za mene ni za Zvezdu ako ostanem.“ Razumeo sam ga. Međutim, posle nekoliko dana desili su se još neki drugi razgovori i on je ostao. Na kraju se završilo u maju gubitkom titule. I to nije bio rezultat samo Božovićeve zasićenosti. Trebalo je proceniti kada je pravi momenat za odlazak.

Iz ove priče izvučena je najbolja pouka.

– Tako je i sa Milojevićem. Kada bude hteo da ode, nema tog ugovora koji ga može zadržati. Ako on bude bio prazan, neispunjen, potrošen iznutra, ili s druge strane bude želeo da ide i napravi iskorak, neki novi izazov. Nije dužina ugovora jedino što je merodavno kada odlučujemo oko ostanka nekog trenera, igrača ili bili koga – zaključio je Terzić.

Jovanović prvi pik

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Duplog dobitnika Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije mogao bi, na klupi Crvene zvezde, da zameni isti takav laureat, samo iz 2011. Vladan Milojević polako privodi kraju misiju na stadionu „Rajko Mitić“, niko ne želi javno da kaže, ali čak i među rukovodiocima provejava mišljenje da će crveno-beli u narednu sezonu ući sa novim trenerom, a prvi pik za tu poziciju je – Ivan Jovanović.

Reč je o nekadašnjem strategu kiparskog APOEL-a, koji je dvaput uzastopno eliminisao beogradske večite rivale iz kvalifikacija za Ligu Evrope (Crvenu zvezdu, 2008) i Ligu šampiona (Partizan, 2009), naosvajao se trofeja na Rajskom ostrvu (po četiri titule i Superkupa, uz jedan Kup), a najviše ga srpska javnost pamti po iznenađujućem proboju sve do četvertfinala Lige šampiona sa timom iz Nikozije 2012, pošto je posle učešća u grupnoj fazi izbacio Lion, a kasnije ga zaustavio Rela Madrid.

Sportski žurnal, koji je i doneo vest, podseća da je Ivanović nekoliko puta bio želja čelnika crveno-belih, pa i Fudbalskog saveza Srbije za funkciju selektora, ali da su angažman sprečavali finansijski jaki ugovori, najpre na Kipru, potom u Al Nasru iz Dubaija, gde bio trener i tehnički direktor. Za razliku od tog perioda, 56-godišnji Lozničanin je sad slobodan agent, jer je u decembru završio posao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i ta činjenica bi mogla da olakša posao Crvenoj zvezdi. Nedavno se pominjao kao kandidat za klupu Legije posle otkaza Portugalcu Rikardu sa Pintu.

Jovanović je prvi izbor generalnog direktora Zvezdana Terzića i sportskog direktora Mitra Mrkele, a u slučaju da prihvati ponudu – naravno, sve pod uslovom da na Marakani ne uspeju da zadrže Vladana Milojevića – navijači bi posle dva plasmana u grupnu fazu UEFA takmičenja očekivali još jedan zapažen evropski rezultat i možda to bude ideja vodilja iskusnom stručnjaku da konačno prihvati poziv iz otadžbine.

Milojević po okončanju ove sezone ulazi u završnu godinu saradnje sa Crvenom zvezdom, međutim, sjajnim rezultatima, pre svega na međunarodnoj sceni, privukao je pažnju platežno moćnih klubova sa teritorije Azije i sve navodi na zaključak da će posle izvasne odbrane titule opet krenuti u inostranstvo.

Ideja da ga na klupi zameni Siniša Mihajlović takođe je bila aktuelna na Marakani, međutim, Žurnal uverava da ona nije realna, ni ostvariva, jer bivši selektor beleži odlične rezultate sa Bolonjom i želi da mu oni budu odskočna daska za novi angaman u Seriji A. Na sve to, Zvezda ne bi finansijski mogla da se trka za ponudama italijanskih klubova, pa je logičnije da rešenje potraži na drugoj strani. Možda baš u liku Ivana Jovanovića, najboljem treneru Srbije pre osam godina.

Novosti, mozzartsport.com