TERZIĆ POSLAO ZAHTEV: Tražimo da se razmotri titula iz 1946. (FOTO)

Sednica održana u Staroj Pazovi.

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić bio je u Staroj Pazovi, u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije. Funkcioner crveno-belih je za takođe potvrdio da je podnet zahtev za priznavanje titule iz 1946. godine.

- Ovom prilikom želim da vam se obratim sa zahtevom da skupština FSS kao najviši organ našeg saveza, uzme u razmatranje zahtev podnet 17. januara 2017. godine za priznavanje titule prvaka Srbije koju je 1946. godine osvojila Crvena zvezda kao titule nacionalnog karaktera. U zahtevu smo naveli sve činjenice koje nedvosmisleno ukazuju na to da je Zvezda osvajač šampionske titule te 1946. godine.

- Isti zahtev smo podneli i sada, odnosno 7. marta ove godine. U tom smislu tražimo da Skupština danas donese odluku i izda nalog nadležnim organima odnosno Pravnoj komisiji FSS, a u slučaju potrebe i drugim organima, da u primerenom roku daju svoje mišljenje o ovoj inicijativi, a nakon čega bi Skupština na svojoj sledećoj redovnoj sednici donela i svoju definitivnu odluku o istoj, a u skladu sa našim zahtevom i dobijenim mišljenjem od strane nadležnih organa FSS - rekao je Terzić za govornicom.

Srbijadanas